LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265195 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Две д-р истражувач позиции на Универзитетот во АлкалаЗначаен опис
Се однесува на два полно работно време (минимум 3 години) д-р истражувачки позиции во доменот на Семантички инфраструктура податоци, на Одделот за компјутерски науки на Универзитетот во Алкала (UAH, http://www.uah.es ). Кандидатите р ќе бидат вклучени во FP7 истражувачки проекти "" agINFRA: на инфраструктура на податоци за поддршка на земјоделските научните заедници "" ( http://aginfra.eu ) и "" SemaGrow: податоци за интензивна Техники да Зголемете реално време ефикасноста на Глобална Земјоделски инфраструктура податоци "" ( http://www.semagrow.eu ) кои студираат скалабилни, ефикасен и робустен услуги за податоци на врвот на хетерогени голем обем на податоци складишта и колекции.

Две позиции се нудат како дел од соработката помеѓу Информации Инженеринг (ИЕ) истражување единица ( http://www.ieru.org ) на Универзитетот на Алкала и агро-Know технологии (http://wiki.agroknow.gr ), како дел од нивната заеднички напори да придонесе за семантичка интероперабилност и анализа на податоци слоеви на овие проекти. Агро-Know е мала, но брзо растечки истражување претпријатие кое има за цел да ги распореди значајни и иновативни услуги низ високо-квалитетни земјоделски податоци дрвата. Двете групи работеа заедно одблиску во изминатите години, нудејќи можност на д-р студентите да работат на истражувачки решенија кои се применливи на реални проблеми.

ИСТРАЖУВАЊЕ КОНТЕКСТ
Во проектите agINFRA и SemaGrow, повеќе од 15 организации од Европа и светот (вклучувајќи престижни институции како што се храна и земјоделство на Обединетите нации) работат заедно за да понудат подобар пристап до информациите за земјоделски истражувачи и практичари, користење на многу ИКТ техники како што се интелигентни управување со информации, во семантичка, збогатување и интеграција, како и анализа социјалните податоци. Успешните кандидати ќе работат на работни задачи поврзани со семантички инфраструктури и податоци наука, со цел да се реши истражување на проблемите поврзани со имплементирање на податоци управувано услуги за земјоделството.

Се очекува дека д-р кандидати ќе се врши применети истражувања работа што ќе започне од основањето на теоретска рамка, продолжи со имплементација на софтвер прототип и експериментирање со реални податоци, и да склучува со валидација на предложеното решение преку вистинскиот живот корисник студија.

ПРОФИЛИ
Високо мотивирани кандидати се бара да се покријат две позиции подолу. Генерално, успешните кандидати обично се очекува да имаат:
- Добар аналитички и развој на софтвер вештини,
- Добро познавање на говорен и писмен англиски јазик,
- Добри комуникациски вештини и спремност да соработуваат со други истражувачи и програмери кои имаат потекло
- Некои искуство со пишување научни трудови и технички извештаи

Покрај тоа, за секоја позиција некои специфични квалификации се извојува.

(А) д-р позиција на теми поврзани со Семантички инфраструктура

Кандидатот треба да имаат одреден степен во компјутерски науки, компјутерско инженерство или релевантни дисциплини, магистрирал компјутерски науки или информациони системи, како и следните квалификации:
- 1-3 години на истражување и развој на искуство во индустријата или академијата (на пример, м-р, д-р, R & D инженер)
- Многу добро познавање и искуство во објектно-ориентирани и веб програмирање технологии (како што се Java, JavaScript, SQL, XML, UML, J2EE, PHP, Ајакс)
- Добро познавање и искуство во базата на податоци системи (како на пример MySQL, PostgreSQL, Oracle)
- Искуството и интерес во однос на семантички веб технологии како што се RDF и був е желба (но не задолжително)

(Б) д-р позиција на теми поврзани со податоци наука

Кандидатот треба да има диплома по компјутерски науки, математика или други релевантни дисциплини, а магистрирал на слични теми, како и следните квалификации:
- 1-3 години на истражување и развој на искуство во индустријата или академијата (на пример, м-р, д-р, R & D инженер)
- Добро познавање на анализа на податоци методи и алгоритми
- Искуство во работење со статистичка анализа на големи збирки на податоци
- Добро познавање (и повеќе од две години) на Java програмирање
- Искуството и интерес во голем податоци технологии како Hadoop, MapReduce, и NoSQL е посакувана (но не задолжително)

УСЛОВИ
На д-р позиции се поделени помеѓу двете групи и кандидати ќе биде домаќин или во Алкала (Шпанија) или Атина (Грција). Истражување и развој работа да се врши ќе биде поврзан со проектите agINFRA и SemaGrow, во зависност од профили и интересите на кандидатите. Овие се со полно работно време позиции за 3 години минимум, со задоволителен исплата шема која ќе ги покрие живеење и школарина на кандидатите, како и нивните истражувања поврзани трошоци (учество во релевантни конференции и сл.)

Кандидатите ќе се побара да подготви предлог за истражување и комплетна истражување и развој задача во текот на првите 6 месеци. По успешното завршување на оваа фаза, нивните позиции ќе биде продолжен до 3 капитално финансирано години. Кандидатите р ќе работат претежно во просториите на групата која тие ќе бидат директно соработува со, или во Алкала или во Атина. Тие ќе бидат, исто така, се очекува да се направи барем еден истражувачки посета на кратко траење (обично помеѓу 1-3 месеци) во друга група.

Прописите д-р и постапките кои се применуваат се оние од Универзитетот во Алкала и кандидатите се очекува да се подготват и брани докторска теза во рамките на овие 3 години.

ПРИМЕНА
Апликации, вклучувајќи кратка биографија, линкови до релевантни работа или публикации, мотивационо писмо, како и контакт инфо на 2 препораки за препорака, треба да бидат испратени преку е-маил за да msicilia@uah.es и info@agroknow.gr.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 1 март 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.semagrow.eu
http://aginfra.eu
http://www.uah.es
http://wiki.agroknow.gr),
http://www.ieru.org

За повеќе информации за позициите, ве молиме пратете пребарувања до истата e-mail адреси.

Процесот на проверка ќе започне веднаш и ќе продолжи до позицијата е исполнет.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center