LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303083 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Докторант Биолошки индивидуализација на радиолошка онкологија на германскиот истражување на ракот центарЗначаен опис
Германската истражување на ракот центар, најголемиот биомедицински истражувања институтот во Германија, работи сеопфатна програма во областа на истражување на ракот. Заедно со универзитетот партнери во седум реномиран партнер сајтови, имаме воспоставено германскиот конзорциум за Translational за истражување на ракот (DKTK).

За партнер-страницата на DKTK Дрезден германскиот истражување на ракот центар
бара за декември 2012 година

Докторант Биолошки
индивидуализација на радијација
онкологија (м / ж)
(Ref-No. 220/2012)

Опис:

Radiobiological евалуација на биомаркери за радиолошка онкологија (биолошки
или генетски маркери, функционални слики)
Претклинички ин-витро и ин-виво експерименти
Испитувања на основните молекуларни механизми
Твојот профил:

Диплома или господар? Диплома по биологија, биохемија, биотехнологија, медицина
или други соодветни квалификации
Знаење во биологијата и туморската биологија
Основно познавање на молекуларна и клеточна биологија техники
Искуство со ин-виво техники е поволна, но не услов
Многу добро познавање на англиски јазик, познавање на германски јазик
не е од суштинско значење


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
Позиција е на располагање веднаш


Дополнителни информации, и важни рачно
На Преведувачки Центар се наоѓа во просториите на Универзитетот во Дрезден
Болница, Одделот за радиолошка онкологија и обработка на слика.

Позицијата е првично ограничен за 3 години.

За повеќе информации Ве молиме контактирајте со
Karina Хајнце, телефон 0351-458 3095.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center