LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303086 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Postdoc Позиција во социјална мрежа за рударство и анализа (SNMA) на Универзитетот РутгерсЗначаен опис
А постдокторски позиција е достапна за одличен поединечни да се спроведе истражување на социјалната мрежа за рударство и анализа. Проектот вклучува истражување на формирањето и еволуцијата на улоги (т.е. функции на лица) во социјални мрежи. Активностите вклучуваат: развој на формалните модели на улоги во социјалните мрежи и развојот на ефикасни алгоритми за улогата откривање и динамика.
Менторот за оваа позиција е професор Тина Eliassi-рад.

Квалификации:
Една неодамнешна д-р по компјутерски науки, информатика, статистика, или сродни полиња.
Експертиза во податоци за рударство и машинско учење со апликации на друштвената мрежа (или социјалните медиуми) анализа.
Силна програмски вештини во Java, Python, и / или MATLAB.
Плата е пропорционален со искуство.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 1 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Времетраење: Една година со можност за продолжување за втора година.
Краен рок: 1 февруари 2013 година.
Ве молиме испратете биографија, кратко истражување изјава, како и листа на референци за eliassi@cs.rutgers. Edu, и бидете сигурни дека за да го вклучите низа "" SNMA "" на почетокот на вашиот предмет линија.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center