LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292876 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р и м-р позиции: Медиуми и уметностите технологија програмаЗначаен опис
За 2013 година влез ние особено добредојдени кандидати со интереси во:
- Компјутерска лингвистика, психологија и когнитивните науки
- Медиумските содржини, семантика и наративни за музика, аудио, видео
- Социјална компјутери
- Интерактивни уметност и архитектура

Квин Мери универзитетот во Лондон (QMUL) е еден од водечките истражувачки универзитети во Велика Британија и се наоѓа во срцето на најголема концентрација на креативните индустрии во Европа. Трчаме иновативен четири-годишна програма интер-дисциплинарен обука во областа на науката и технологии кои се трансформира креативниот сектор. Нашата цел е да се произведуваат магистрирал и докторирал дипломирани студенти, кои ги комбинира светска класа технички и креативни вештини, а кои имаат единствена визија за тоа како
дигиталната технологија се трансформира креативни можности, културни искуства и социјална економии.

Д-р и м-р места за упис во септември 2013 година сега се ослободени. Ние нудиме најмалку 12 капитално финансирано д-р стипендии (околу? 15.800 годишно, вклучувајќи ги сите трошоци) за директен влез во програмата д-р. Ограничен стипендии се исто така достапни за магистер и исклучително студенти на Магистер може да се квалификува за пренос на финансирани место на програмата д-р на
крајот од нивната прва година.

Крајниот рок за пријавување е 31 јануари 2013 година.

Мора да бидат способни да демонстрираат академски достигнувања на ниво на првата класа почести степен и одлична критични и аналитички вештини. Исто така треба да бидат способни да демонстрираат јасна способност за интердисциплинарно истражување и програмирање или математички способности. Ние го поздравуваме кандидатите со силна позадина во архитектурата, когнитивните науки, компјутерски науки, електронски инженеринг, интерактивни мултимедијални технологии, индустриски дизајн, психологија, или сроден дисциплини.

Исто така, ќе се развие работен партнерство со една од нашите стратешки соработници, вклучувајќи: ББС, БТ, Furtherfield, на Барбикан, V + А, Cinimod Studios, витамини дизајн, Сјаен, Inition, last.fm, leanmeanfightingmac hine, Меридиан auido, портокал, Проктор и Гембл, Seeper,
Тројката, [простор], Унија капела на, Обединето визуелни уметници, V2_, Wildpalm, Smartlab, наука музеј, Culturelab, Универзитетот на Њукасл.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.mat

Капитално финансирано д-р Стипендии за Септември 2013
Да се ​​применуваат: http://www.mat . qmul.ac.uk
Повеќе информации: Ричард Кели, mat-enquiries@eecs.qmul. ac.uk


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center