LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304812 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р Stduentship - Во близина на поле ОптикаЗначаен опис
Кандидатите се бара за три години д-р студентски во близина на поле оптика во Одделот за физика на Универзитетот во Отаго. Работа со професорот Ричард Blaikie и неговите под-бранова должина оптика група успешното кандидат ќе учат напредни оптички близина поле системи, направени за примена во следната генерација на литографија и сензори. Проектот е финансиран од Нов Зеланд? Престижната Marsden фонд, а групата е добро екипирана во смисла на лабораториска опрема и пресметковни алатки за моделирање. Повеќе детали за проектот може да се добијат ако се јавите професор Blaikie директно (richard.blaikie @ otago.ac.nz).

Ние сме во потрага за високо мотивирани индивидуа со силна Достигнувања или магистерска диплома по оптички физика или инженеринг. Претходни изложеност на оптички литографија, тенките навредување и напредни микроскопија техники (оптички, електронски сноп и скенирање-сонда) би било пожелно.

Физика Одделот за Универзитетот на Отаго беше првиот физика Одделот во Нов Зеланд. Чаир во природни филозофија е основана кога го отвориле Универзитетот во јули 1871 година. Оттогаш, на Одделот го прифаќа иновативни наставни методи, промовирана енергична истражување етос, и се залага кривично да го физика како дисциплина и за своите апликации.

Се наоѓа во Данидн, на Нов Зеланд? Кликнете ОК Јужниот Остров, Универзитетот обезбедува многу атрактивна и стимулирање на средина за напредни истражувања. Со повеќе од 3500 вработени и околу 20.000 студенти кои студираат на четири академски единици (науки, здравствени науки, бизнис и хуманистички) е Нов Зеланд? Најстарите и повеќето истражувања интензивна универзитет.


На студентски плаќа НЗ $ 25.000 годишно плус школарина. Апликации може да се направи со испраќање на целосна академска препис (вклучувајќи оценки и се разбира наслови) и имињата и податоци за контакт на три академски судии професорот Ричард Blaikie (richard.blaikie @ otago.ac.nz).


Подобност и други критериуми
(Студентите светот)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
На студентски плаќа НЗ $ 25.000 годишно плус школарина. Апликации може да се направи со испраќање на целосна академска препис (вклучувајќи оценки и се разбира наслови) и имињата и податоци за контакт на три академски судии професорот Ричард Blaikie (richard.blaikie @ otago.ac.nz).


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center