LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292874 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражуваат биолошката улога на i-Мотив ДНК структуриЗначаен опис
Во прилог на класичната Б-форма двојна спирала, ДНК може да донесе многу различни средно структури. Шеесет и девет отсто од сите познати онкогени содржи Г.Ч. богата секвенци во нивните промотор региони кои може да донесе ДНК средно структури како што се Г-Quadruplexes и i-мотиви. Г-quadruplex структури се покажа дека постојат ин виво и стабилизација на овие структури може да ги замолчат гени. Таргетирање такви структури со мали молекули што е предложено како терапевтски стратегии кои може да го спречат прогресијата на ракот и развој. Со оглед на тоа i-мотиви ќе ја формираат спротивното Г-quadruplexes, овие секундарни структури, исто така, може да одигра клучна улога во протеини признавање; да понуди алтернатива на дрога дизајн цел. Во моментов многу малку се знае за биолошките ефекти на i-Мотив структури. Овој проект ќе се подобри разбирањето на нивните ефекти in vivo.

Минимум услови за влез: 02:01 во биолошки науки, биохемија, фармација, хемија


Подобност и други критериуми
Само-финансирани докторанти Само
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* 1 Март 2013


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center