LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304221 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражување на односот помеѓу структурата на пченица диетални влакна и пребиотик активностЗначаен опис
Житни диетални влакна има добро воспоставена здравствени придобивки во однос на намалување на серумскиот холестерол и кардиоваскуларните заболувања и намалувањето на инциденцата на ракот на дебелото црево (Aune et al, BMJ 2011 година; 343: d6617doi: 10.1136/bmj.d6617). Механизмите на овие ефекти се лошо разбрани, но тоа е веројатно дека пред-биотски ферментација во дебелото црево е придонес механизам. Претходна соработка студии помеѓу жалителот? Кликнете ОК лаборатории покажаа дека главните диетални влакна компонента во пченица жито, arabinoxylan (AX), има пред-биотски активност која е поврзана со маса (Хјуз et al, Ј Agric Храна Chem 2007). Сегашната студентски ќе се истражуваат овие односи во повеќе детали користејќи transgenic пченица линии веќе се генерирани на Rothamsted истражување, како и други генетски пченица акции.

Успешното кандидат ќе се базира на Rothamsted истражување за поголемиот дел од докторската работа, и регистрирана како докторант на Универзитетот во читање. На Rothamsted секира фракции од пченица ќе бидат изолирани и се карактеризира со користење HPAEC, HP-ДИК-центри, MALDI-MS и NMR. На пребиотик активност на фракции ќе се утврди во текот на испомош на Универзитетот во Рединг и користење на ферментација во серија култури, флуоресцентни in situ хибридизација анализа за да се измери ефекти врз бактерискиот население и 1Х NMR за да се утврди метаболити пуштен на слобода. Проектот ќе бидат интегрирани со нов читање: Rothamsted грант фокусираше на развивање на нови пребиотици од потрошени зрна од дестилација и производство на биоетанол.

Да аплицираат за оваа студентски ве молиме да поднесе барање за д-р во биохемија / Храна наука на Универзитетот во читање? види http://www.reading.ac.uk/Study/apply/pg-applicationform.aspx . Ве молиме понуда референтната GS13-02 во Стипендии применуваат за? кутија која се појавува во рамките на делот за финансирање на вашиот онлајн апликација.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 22 февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.reading.ac.uk/Study/apply/pg-applicationform.aspx

Кандидатите треба да поседуваат минимум од Велика Британија Достигнувања степен на 02:01 ниво или еквивалент во соодветната тема. Ве молиме имајте предвид дека поради ограничувања на финансирање, ова студентски е за кандидатите Велика Британија / ЕУ only.Studentship ќе ги покрие Надоместоци Насловна / ЕУ и плати истражувачки совет минимум стипендија (? 13.590 за 2011/12) до 4 години. Да аплицираат за оваа студентски, ве молиме да поднесе барање за д-р во математичко моделирање и култура физиологија на Универзитетот? види http://www.reading.ac.uk/Study/apply/pg-applicationform.aspx . Ве молиме понуда референтната GS13-01 во Стипендии применуваат за? кутија која се појавува во рамките на делот за финансирање на вашиот онлајн апликација.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center