LeadLearners.Org™ Thanks to all our 637846 visitors today, Monday, 03/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Подобрување на моделирање на пченица одговори на висока температура стрес под климатските промениЗначаен опис
Да се ​​одговори на климатските промени врз глобалната производство на храна и безбедност на храна има потреба за подобро разбирање на културите одговори на промените во климатските промени и за крајности и интеграција на овие одговор во култура симулација на модели. Претходните проценки, не успеаја да дадат отчет доволно за таквите ефекти кои, со оглед на актуелните предвидувања се зголемува во времето крајности под климатските промени, може да доведе до тешка потценување на принос загуби. Проектот има за цел да се подобри капацитетот на култура симулација на модели за да се моделира пченица одговори на висока температура стрес околу цветни, клучна фаза на развој пченица.

Пченица е главен храна култура во Велика Британија и е особено чувствителна на ефектите на топлинскиот стрес. Особено, кратки периоди на умерено високи температури непосредно пред цветни може да влијае на производството, одржливост и функционалноста на двете полен и ovules, што доведува до драматични намалувања во жито број додека топлинскиот стрес кратко време по цветни може значително да се намали потенцијалот жито големина. Бидејќи жито број и големина на зрно се двете детерминанти на принос овие ефекти може да има сериозни последици за пченица принос. Иако топлотни бранови моментов ретки во Велика Британија и Северна Европа што го прават да се случи и се очекува да станат почести и потешки со климатските промени.

Многу малку студии на топлинскиот стрес поврзете намалување на семе-собата да пченица принос. Проблемот е што некои генотипови може да се компензира за пониски жито броеви од страна на зголемување на семе големина. Детално познавање е недостаток на одговор на пченица на висока температура на најчувствителните фази и последователните надоместок. Проектот ќе се комбинираат анализи на целата растенија и генетско ниво со математичко моделирање да се идентификуваат, се карактеризираат и да го искористи генотипски варијација во толеранција на висока температура, како основа за развој на нови сорти за иднината, потопло Велика Британија.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 22 февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.reading.ac.uk/Study/apply/pg-applicationform.aspx

Кандидатите треба да поседуваат минимум од Велика Британија Достигнувања степен на 02:01 ниво или еквивалент во соодветната тема. Ве молиме имајте предвид дека поради ограничувања на финансирање, ова студентски е за кандидатите Велика Британија / ЕУ only.Studentship ќе ги покрие Надоместоци Насловна / ЕУ и плати истражувачки совет минимум стипендија (? 13.590 за 2011/12) до 4 години. Да аплицираат за оваа студентски, ве молиме да поднесе барање за д-р во математичко моделирање и култура физиологија на Универзитетот? види http://www.reading.ac.uk/Study/apply/pg-applicationform.aspx . Ве молиме понуда референтната GS13-01 во Стипендии применуваат за? кутија која се појавува во рамките на делот за финансирање на вашиот онлајн апликација.


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center