LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272454 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Зошто плевел се случи кога и каде тоа го прават?Значаен опис
Зошто плевел се случи кога и каде тоа го прават?
Плевели во земјоделци? полиња се обично трнлив. Постои, според тоа, можност да се намали хербицид апликации, со економски и еколошки бенефиции, само прскање овие закрпи. Меѓутоа, со цел да се справат со ризик на исчезнатите плевел кои би можеле да станат проблем во наредните години ние треба да се разбере:

? точно каде плевел закрпи се
? зошто плевел се најде во одредени области на полето
? каде што може да се шири и во иднина

Овој проект ќе се користи возбудлива мешавина на полето за земање примероци и моделирање на компјутерски да се измери корелации помеѓу почвата својства и плевел закрпи. Како и да придонесе за основните науката поддржувањето прецизност земјоделството, исто така, ќе се дополнуваат применуваат проект со цел да ги посочи локацијата на плевелот закрпи и развој плевел печ прскање технологија.

Ние сме во потрага за студентите кои сакаат да ги применат своите позадина во животната средина или земјоделски науки или биологија на еден од најважните плевел за Велика Британија обработливо земјоделците денес. Ние, исто така, ќе ја сметаат кандидатите чија главна обука е во математика или статистика. Проектот ќе вклучи некои математика, статистика и компјутери и така кандидатот треба да бидат заинтересирани во учење како да се опише биолошките системи во математички.

Четиригодишниот р проектот ќе бидат надгледувани заеднички на Универзитетот во Рединг и Rothamsted Истражувања и ќе вклучува можност да поминат три месеци стекнување искуство во соодветната индустрија. Успешно студентот ќе добијат вредни вештини и искуство во областа на науката од директна важност за политика и земјоделската индустрија.

За повеќе информации во врска со проектот "" Моделирање на причините за просторна и временска варијација во годишните трева плевел во областите за прецизни плевел управување "" Ве молам контактирајте Dt Jonanthan Storkey jonathan.storkey @ rothamsted.co.uk.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 22 февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.reading.ac.uk/Study/apply/pg-applicationform.aspx

На студентски ќе ги покрие стандарден истражувачки совет стипендија стапка (во моментов? 13.590 годишно за 2012-2013), истражување на трошоците и школарина по стапка Велика Британија / ЕУ за студентите кои ги исполнуваат условите за престој наведено од страна на BBSRC.
Да аплицираат за оваа студентски ве молиме да поднесе барање за д-р во биохемија / Храна наука на Универзитетот во читање? види http://www.reading.ac.uk/Study/apply/pg-applicationform.aspx .


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center