LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304811 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Мајчин организација и адаптација на bioenergetic мембраниЗначаен опис
Енергија конверзија е од суштинско значење за мобилен физиологија и биоенергија производство. Клучни клеточната енергија конверзија процеси се одвиваат во биолошки мембрани и да се вклучат електрони транспорт напојува со или светлина (фотосинтеза) или хемиска енергија (дишење). Овие процеси се ефикасно извршени во електрони транспорт синџири кои се составени од збир на мембрана комплекси. Организацијата и физиолошка регулација на електрони синџири транспорт се фундаментално значење за подобрување на нашите сегашни разбирање на клеточната енергија метаболизмот и мобилни инженеринг за развој на биогориво.

Нашите неодамнешното истражување откри ветува? Биолошки електричен прекинувач? што може да се регулира протокот на електрони во клетките. Овој проект има за цел да ги откријат мајчин структура и адаптивни механизми на електрони транспорт мембрани во модел cyanobacterium, со користење на state-of the-art техники. На Успешниот кандидат ќе се приклучат на новоформираната програма да се испита локализација и динамиката на клучните електрони транспорт комплекси, адаптација на електрони транспорт мембрани на промените на животната средина (светлина, деноноќниот ритам, температура итн), и фактори кои го детерминираат протокот на електрони. Добивање на одговорите на овие фундаментални прашања ќе ни овозможи нови моќни стратегии за да се оптимизира биоенергија конверзија и олеснување на инженеринг на организми погодна за зајакната биогориво производство. Исто така, ќе обезбеди нови идеи за студии на други биолошки енергија конверзија системи во целина, на пример митохондриите и хлоропласти.

Високо мотивирани кандидати со искуство во молекуларната биологија и биохемија се охрабруваат да аплицираат. Искуство на работа на проекти во микроскопија и спектроскопија ќе биде предност, но не е предуслов.

На BBSRC студентски опфаќа р такси по стапка Насловна / ЕУ и 14.000? Годишно стипендија.

Да аплицираат за оваа целосна студентски, ве молиме пратете копија од вашата биографија и мотивационо писмо д-р Luning Лиу (luning.liu @ liverpool.ac.uk), веб-страница: http://pcwww.liv.ac.uk/ ~ lnliu . За повеќе информации, Ве молиме контактирајте Д-р Luning Лиу (luning.liu @ liverpool.ac.uk), Министерството за структурни и хемиски Биологија, Институт за интегративните биологија, Универзитетот во Ливерпул, L69 7ZB.

Обука:
Овој проект ќе вклучуваат молекуларна биологија, биохемија и физиологија мобилен со висока резолуција молекула слики пристапи, заедно со голем број на спектроскопски техники и Х-зраци кристалографија. Студентот ќе бидат обучени во молекуларна биологија во цијанобактерии, развојот на биохемиски пристапи потребни за прочистување на биолошки протеини / мембрани, како и различни спектроскопски анализа. State-of-the-art слики методи, вклучувајќи и атомски микроскоп, електронска микроскопија и confocal / TIRF флуоресценција микроскопија ќе се користи да се испита на организацијата и собранието на енергија конвертирање биолошки мембрани. Овој проект, исто така, ќе вклучува обука на геномска и proteomic техники, и пресметковни моделирање. Обука во сите аспекти на проектот ќе бидат обезбедени со пристап до state-of-the-art инфраструктура во RAE2008 топ-отценети оддел и со соработниците во Велика Британија, ЕУ и САД.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://pcwww.liv.ac.uk/~lnliu

Референци:

Лиу, L.N. и сор. (2012) Контрола на електрони транспортни правци низ редокс регулиран редистрибуција на респираторниот комплекси. Proc. Natl. Акад. Наука. U.S.A. 109: 11.431-11.436.
Лиу, L.N. и сор. (2011) сили што ја водат собранието на светлината бербата комплекс 2 на мајчин мембрани. Proc. Natl. Акад. Наука. U.S.A. 108: 9455-9459.
Лиу, L.N. и сор. (2008) Гледајќи го мајчин supramolecular архитектура на photosynthetic мембрана во црвено алги: топографија на phycobilisomes, и нивните натуткани, различни дистрибутивни шеми. Ј Biol. Хемија. 283: 34.946-34.953.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center