LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292488 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Како масивни ѕвезди форма? Инфрацрвена студииЗначаен опис
Масивни ѕвезди контролираат поголем дел од еволуцијата на галаксиите. Нивната интензивна производство на ултравиолетово зрачење, ѕвездени ветрови и крајна смрт како супернови обликува меѓуѕвезден медиум. Формирање на такви масивни ѕвезди фрла интересни загатки бидејќи истиот висок луминозноста одбива infalling материјал спречување на раст во текот на раните фази. Масивната protostars емитуваат значително во блиска, во средината на инфрацрвена и далеку-инфраред. Континуум емисии потекнува од прашина загрева со централната ѕвезда, и линија емисија доаѓа од јонизирачко гас во авиони и ветрови и молекуларна гас во одливи и прираст дискови. Овие дискови и одливи обезбеди клучот за нашето разбирање на формирање на овие ѕвезди, како материјал accretes кон ѕвездите низ диск, додека паралелно, некои материјал е исфрлена во моќни ветрови. Во нашето истражување во Лидс, што ние го гледаме овој circumstellar материјал на највисоко можно резолуции како и повеќето од дејството се случува во внатрешноста на региони, многу блиску до централната ѕвезда. Во овој проект, ќе го искористите последните набљудувања за решавање на прашањето за масовно прираст кон ѕвездите. Вие не само што ќе манипулираат со сурови податоци, но исто така се применуваат основните и state-of-the-art техники, со цел да се толкува и анализира резултатите.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Пост е STFC финансираат.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center