LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290355 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Молекуларна основа на собранието и биогенеза на бактериски микро-преградиЗначаен опис
Многу бактерии имаат развиено специјализирани протеинска органели, наречен бактериски microcompartments, да се зголеми ефикасноста на метаболички реакции. Цијанобактерии сметка за околу 20-30% од сегашната глобална јаглерод фиксација. Тие ги подобрат своите јаглерод фиксација преку една група на microcompartments наречен carboxysomes. Овие мали биолошки? Фабрики? се полнат, во висока концентрација, со Ribulose-1 ,5-бисфосфат карбоксилаза oxygenase (RuBisCO) за јаглерод фиксација, кои се опкружени со протеин-базирани школка. Ова го покренува прашања за тоа како органели протеини со седиште се синтетизираат во ќелијата, и дали може да се генерираат вештачка прегради за подобрување на одредени метаболички активности.

Овој проект ќе се фокусира на собирање и функцијата на carboxysomes во модел cyanobacterium. Студент на докторски ќе ги користат голем број на пристапи комбинирање молекуларната генетика, биохемија, confocal, електрони и атомски сила микроскопија да се истражуваат на организацијата и динамиката на cyanobacterial carboxysomes, и да ги идентификуваат нивните функции и физиолошките регулатива во неверојатен спектар на средини. Тоа ќе доведе до нови разбирање на молекуларната основа на структурата и функцијата на бактериски microcompartments. Напредно познавање на само-собранието на carboxysomes ќе се создаде единствена можност за да се поткрепат синтетичка биологија пристапи за инженеринг на вештачки microcompartments за подобрување на јаглерод фиксација и photosynthetic ефикасност.

Високо мотивирани кандидати со солидна основа во молекуларната биологија и биохемија се охрабруваат да аплицираат. Искуство на работа на проекти во микроскопија ќе биде предност, но не е предуслов.

На BBSRC студентски опфаќа р такси по стапка Насловна / ЕУ и 14.000? Годишно стипендија.

Да аплицираат за оваа целосна студентски, ве молиме пратете копија од вашата биографија и мотивационо писмо д-р Luning Лиу (luning.liu @ liverpool.ac.uk), веб-страница: http://pcwww.liv.ac.uk/ ~ lnliu . За повеќе информации, Ве молиме контактирајте Д-р Luning Лиу (luning.liu @ liverpool.ac.uk), Министерството за фабрика науки, Институт за интегративните биологија, Универзитетот во Ливерпул, L69 7ZB.

Обука:
- Молекуларна биологија и биохемиски пристапи
- State-of-the-art ин витро и ин виво слики методи, вклучувајќи и атомски микроскоп, електронска микроскопија и confocal / TIRF флуоресценција микроскопија
- Геномска и proteomic анализа
- Биоинформатиката, компјутерската моделирање и биолошки инженеринг.
Обука во сите аспекти на проектот ќе бидат обезбедени со пристап до state-of-the-art инфраструктура во RAE2008 топ-отценети оддел и студент, исто така, ќе имаат можност да работат во лаборатории на соработниците во Велика Британија, ЕУ и држава.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://pcwww.liv.ac.uk/~lnliu

Референци:

Лиу, L.N. и сор. (2012) Контрола на електрони транспортни правци низ редокс регулиран редистрибуција на респираторниот комплекси. Proc. Natl. Акад. Наука. U.S.A. 109: 11.431-11.436.
Лиу, L.N. и сор. (2011) сили што ја водат собранието на светлината бербата комплекс 2 на мајчин мембрани. Proc. Natl. Акад. Наука. U.S.A. 108: 9455-9459.
Лиу, L.N. и сор. (2008) Гледајќи го мајчин supramolecular архитектура на photosynthetic мембрана во црвено алги: топографија на phycobilisomes, и нивните натуткани, различни дистрибутивни шеми. Ј Biol. Хемија. 283: 34.946-34.953.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center