LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292861 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р Позиција во бактериски генетика и Салмонела инфекција биологијаЗначаен опис
На Хелмхолц Младите иследник група? Инфекција биологија на салмонела? студии молекуларните механизми на вируленција и тип III секреција употребувајќи го Грам-негативни патогени салмонела enterica.

Проектот: Салмонела се подвижни, грам-негативни, интрацелуларен патогени кои зарази клетките на цицачите. Епидемии на салмонелоза се одличен економски и здравствен проблем во целиот свет. Многу бактерии, како салмонела, плива низ течни средини со ротирање спирален органелата, на flagellum. Овој софистициран nanomachine е функционално и структурно поврзани со тип III системи вирулентност поврзани секреција (T3SS) на патогени бактерии. Способноста да се движи е од клучно значење за салмонела вирулентност и инфекција на еукариотски клетки. Целта на овој проект е да го проучува механизмите на бактериски подвижност во текот на бактерии-домаќин интеракции и молекуларната функција на бактериски T3SS. Разбирање на основните, молекуларните механизми на салмонела вирулентност ќе придонесе за развој на нови стратегии кои се мешаат со патоген инфекции. Методи ќе вклучуваат комбинација на софистициран бактериски генетика, микроскопија, биохемија и инфекција биологија техники.


Подобност и други критериуми
Господар? Диплома / диплома по биологија, биохемија, биоинформатиката, биотехнологија, животот науки или сродни полиња
Искуство во молекуларната биологија, микроскопија и / или генетиката ќе се смета како предност
Способноста да работи независно и како дел од меѓународен тим
Висока мотивираност и одличен англиски комуникациски вештини (пишан и говорен)


Краен рок за аплицирање
* 2012/11/15


Дополнителни информации, и важни рачно
Еднакви можности е дел од нашата политика персонал - квалификувани жени се особено поканети да аплицираат. Со еднакви професионални квалификации, сериозно хендикепирани лица ќе бидат приоритетни.

Датум за почеток: 2013/01/02 - Iinitial договор за 3 години -
Плата:? ТВ D E13 (65%)
Пробна работа: 6 месеци
Крајниот датум: 2012/11/15


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center