LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261832 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Развивање на одржлив метод за определување на bioaccessibility на органски загадувачи од загадени локацииЗначаен опис
Во моментов не постои комерцијално достапен метод погодна за утврдување на bioaccessibility на неразградливите органски загадувачи (POPs). POPs се распространети во Велика Британија почви, во урбаните средини тие се често во концентрации над добиени генерички критериуми за оценување (GAC) за станбени употреба на земјиштето. Ова истражување ги поставува за да се развие режим за да се оцени мобилност или органски загадувачи, односот на оваа мобилност на условите во човечкото гастроинтестиналниот тракт и како ние се направи точна мерења на оваа во однос на органски bioaccessibility. Ова ќе влијае на повеќе точна процена на ризиците поврзани со оваа класа на загадувачи и, исто така, може да помогне да се избегне санација на трошоците на тој начин обезбедување на сигурен, гломазен, сигурен и одржлив пристап за справување со постојано зголемување на притисок за да се ре-употреба браунфилд земјиште.

Се очекува дека лансирањето на овој робустен технологија ќе го следат терен со двајца од нашите учесници на животната средина консултантски фирми, со што се докажува и трошоците и СО2 заштеди против сегашната пракса.

Ние се стремиме само-мотивирани, амбициозни кандидати со позадина во науката за почвата, хемија на животната средина или еквивалентно. Апликантите мора да поседува еден магистер во областа поврзани или добар степен (02:01 или повисока). Ќе треба да се биде добар комуникатор со желба да испорача квалитет на докторски ниво истражување на во рамките на една организација, чии вработени се признати како светски водечки? Кликнете ОК експерти.

Оваа четири години студентски ќе се базира на БГД? седиште во Keyworth, Нотингем. Публика, исто така, ќе се бара на Универзитетот во читање. Националниот патување во Велика Британија сајтови ќе бидат дел од улогата.


Подобност и други критериуми
Ве молиме имајте предвид постојат условите за подобност за повеќе детали погледнете го веб-сајтот EPSRC http://www.epsrc.ac.uk/PostgraduateTraining/StudentEligibility.htm


Краен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.epsrc.ac.uk/PostgraduateTraining/StudentEligibility.htm
http://www.reading.ac.uk/study/apply/
http://www.epsrc.ac.uk/postgraduatetraining/centres/idcs.htm
http://www.reading.ac.uk/tsbe

Референци:

Дополнителни информации за TSBE центар може да се најдат на: http://www.reading.ac.uk/tsbe и на веб-сајтот EPSRC http://www.epsrc.ac.uk/postgraduatetraining/centres/idcs.htm

Апликации

Апликациите треба да се направи на интернет преку нашата интернет страница на: http://www.reading.ac.uk/study/apply/
Исто така ќе треба да ги достават целосна CV и лична изјава да eehawkins@reading.ac.uk до 31 јануари 2013 година.
Предложи датум за почеток Април 2013.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center