LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261831 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

LZC згради и паметни управување со енергијата за нулта емисија на јаглерод мотоспортот колоЗначаен опис
Силверстоун? Амбиција е да ги намали своите јаглерод влијание. Минимизирање или неутрализирање на ефектот што бизнисот и своите активности врз животната средина ќе се формира од клучно значење посветеност кон успешен развој на? Силверстоун долина? (Вклучувајќи 6.000.000 sq ft планирани случувања во следните 15 години). Силверстоун има за цел да продолжи да биде во фокусот на глобалниот мотоспортот индустрија, испорачувајќи пазарот на раководството и зголемување на нивниот кредибилитет во рамките на индустријата.

Ова истражување ќе ги испита ниска и нула јаглерод (LZC) технологии за моторспорт згради / објекти и нивните перформанси во две меѓусебно поврзани етапи, изградба и работење. Проектот ќе придонесе за Силверстоун? Кликнете ОК планови за одржливост и излези ќе содржи препораки за LZC технологии за осовременување или нови гради проекти и демонстрација систем за паметни енергија мониторинг и управување. Поврзани излези ќе вклучува значително подобрена увид во користењето на енергија моделите на и можности, како и методи кои се специфични за единствени предизвици мотоспортот места се соочуваат за ефективно намалување на јаглерод. Таа е тука дека ќе има силна поврзаност со други, комплементарни EngD, на? Карта на low2zero јаглерод Силверстоун?.

Истражување инженер (РЕ) ќе се базира во Силверстоун кола во Northants, со признаваат патување на Универзитетот во читање за присуство на предавања и надзорни состаноци. Во прилог ќе се очекува да го претстави своите истражувања официјално на годишен TSBE EngD конференција, и исто така произведуваат најмалку 2 трудови за објавување во списанија наведена. Овие се сметаат за доказ дека повторно е генерирана значителен придонес во знаење, а услов за доделување на докторски студии.

Ние се стремиме само-мотивирани, амбициозни кандидати кои имаат интерес во мотоспортот. За да се квалификува ќе треба позадина или клима инженеринг, механички или електрични инженерство, физика, енергија или слични физички и инженерски науки. Предност ќе им биде дадена на апликанти со магистерска или добар степен (минимум 2:1 или повисок) во областите поврзани. Ќе треба да се биде добар комуникатор со желба да испорача квалитет на докторски ниво истражување за да организации со глобалните репутација.


Подобност и други критериуми
Ве молиме имајте предвид постојат условите за подобност за повеќе детали погледнете го веб-сајтот EPSRC http://www.epsrc.ac.uk/PostgraduateTraining/StudentEligibility.htm


Краен рок за аплицирање
* 8 февруари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.epsrc.ac.uk/PostgraduateTraining/StudentEligibility.htm

4 години Пакет

? Стипендија од 17.800? (? 15.090 се ослободени од данок, финансиран од EPSRC)
? Сите школарина се вклучени
? Трошоци пакет се вклучени
? EngD доделена од страна на Универзитетот Ридинг


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center