LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304021 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Дизајнирање gating во микропорозни материи за селективен гас адсорпцијаЗначаен опис
Истражувања во Рајт група е посветена на синтеза и карактеризација на романот микропорести и mesoporous тела, и нивната примена во адсорпција и катализа. Рајт група има специфична експертиза во синтезата и карактеризација на романот зеолит, zeotype и mesoporous цврсти материјали кои покажуваат необични структури и достапни сајтови на потенцијалните примена во chemisorption и катализа.

Овој проект има за цел за дизајн на микропорозни zeolitic и метални органски материи рамка за селективен гас адсорпција. Ова ќе бара нови материјали синтеза, вклучувајќи и користење на templating пристапи и лиганд дизајн, структура решение и мулти-техника карактеризација, мерење на адсорпција и ин ситу структура мерење. Целта е да се контролира интеракцијата на adsorbed молекули (како јаглерод диоксид или јаглерод моноксид) со т.н. стража катјони или функционални групи на отвори прозорец (види референци 1 и 4). Повеќе напредни адсорпција мерења за гас мешавини ќе се врши во соработка со одделот за Хемиски факултет во Единбург.

Потенцијални кандидати се добредојдени да се организираме да ја посетите St Andrews во секое време. Ве молиме видете: http://ch-www.st-andrews.ac.uk/PGadmissions.html за процедурата за аплицирање или e-mail chempg@st-andrews.ac.uk за повеќе информации


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://ch-www.st-andrews.ac.uk/PGadmissions.html

Индустриски финансирање исто така достапни
Референци:

Разбирање на јаглерод диоксид адсорпција на едновалентен кација форми на флексибилна зеолит Rho на условите релевантни за Јаглероден од излезните гасови ММ Лозинска, Е Mangano, JPS Mowat, AM Шепард, РФ Howe, СП Томпсон, JE Паркер, С Brandani и PA Рајт *, Ј сум. Хемија. Соц. 2012, 134 (42), 17.628-17.642

Ко-templating и моделирање во рационално синтеза на zeolitic цврсти материи
М Кастро, Р Гарсија, S.J. Warrender, P.A Рајт, P.A. Кокс, А Fecant, В Mellot-Draznieks и Н Лилјаците
Хемија. Commun., 2007, 3470-3472

Флексибилност и нишалка Ефект на адсорпција на енергија поврзани Гасови на ZIF-8: Комбинираната експериментални и симулација наставни Д Fairen-Хименез, Р Galvelis, А Torrisi, АД Gellan, МТ
Wharmby, PA Рајт, В Mellot-Draznieks и Т Duren Далтон Транс. 2012, 41 (35) ,10752-10762

Структурни хемија, моноклинична-за-Orthorhombic фаза на транзиција, и CO2 адсорпција Однесување на мали пора скандиум терефталат, ШК2 (O2CC6H4CO2) 3, и неговите Нитро-и амино-функционализиран деривати JPS Mowat, СР Милер, Ј.М. Грифин, VR Сејмур, SE Ashbrook, СП Томпсон, Д Fairen-Хименез, A.-M. Banu, Тина Д? Рен, и П А Рајт
Inorg. Хемија., 2011, 50 (21), 10.844? 10.858


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center