LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292480 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражување на биотехнолошките Апликации на Magnetosomes од Magnetotactic БактериитеЗначаен опис
Magnetosomes, органели синтетизира од magnetotactic бактерии, на пример Magnetospirillum magnetotacticum, Magnetospirillum gryphiswaldense и Desulfovibrio magneticus итн, се магнетит кристали обвиткани во липиден двослој на мембраната се состојат главно од фосфолипиди и протеини. Овие биогени магнетни честички имаат добро контролирани големина и морфологија. Понатаму, тие покажуваат голема, па дури и дисперзија во воден раствор во споредба со вештачки синтетизиран магнетни честички. Што е најважно, тие можат да бидат површински изменети или функционализиран со биомолекули (на пример, протеини и DNAs) за насочување, испорака, сепарација и слики цели. Во кратко, тие демонстрираат огромен потенцијал во биотехнолошките апликации. Во овој д-р проект, студентот ќе (1) испита состојбата на одгледување на magnetotactic бактерии за magnetosome производство, (2) развој на генетски систем за рекомбинантна производство на протеини во magnetotactic бактерии на површината-функционализација на magnetosomes, и (3) се истражуваат потенцијални апликации на magnetosomes со протеини инженеринг. Студентот ќе се приклучат на новиот инаугуриран ChELSI институт на Универзитетот во Шефилд. Тој / таа ќе добие широк обука во молекуларната биологија, биохемија протеини, протеини инженеринг и биофизика.


Подобност и други критериуми
Само-финансирани докторанти Само
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.sheffield.ac.uk/scholarships
http://www.shef.ac.uk/postgraduate/info/englang

Кандидатите треба да поседуваат или се очекува да се здобијат со прва класа или горниот втора класа Достигнувања степен во (био) хемиски инженеринг, биолошки инженеринг, биолошки науки, хемија или поврзани со дисциплина. Силен интерес во биотехнологијата е од суштинско значење. Искуство или знаење позадина на молекуларната биологија и протеини биохемија ќе бидат поволни.
Англиски ако не ти е прв јазик, тогаш мора да има меѓународен тест по англиски (IELTS) просек од 6,5 или погоре, со најмалку 5,5 во секоја компонента.
Види: http://www.shef.ac.uk/postgraduate/info/englang
Кандидатите треба да биде само-спонзорирана или можат да аплицираат за стипендии Факултет - повеќе информации може да се најде на http://www.sheffield.ac.uk/scholarships


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center