LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272434 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Алгоритми за автоматска анализа на радиограмите на коленото со апликации за дијагноза и следење на остеоартритисЗначаен опис
Остеоартритис (ОА) е најчестата форма на заеднички болест предизвикува значителна болка и инвалидитет. Истражувањата покажаа дека обликот на одредени зглобови е поврзана со веројатноста за добивање на ОА, и начинот на кој што болеста напредува.

Ова д-р има за цел да се развие автоматски софтвер способен за лоцирање на структури видливи на радиографија на коленото, особено раководителите на бедрената коска и тибија, и да се анализира и на обликот и изгледот на коските да се погледне за корелации со болест и прогресија на болеста. Проектот ќе ги искористат предностите на state-of-the-art алгоритми за моделирање и за појавување на коските развиен во рамките на групата. Ќе се фокусира на анализа на слики од голем постоечките бази на податоци, секоја содржи слики на илјадници пациенти или со ОА или изложени на ризик од развој на ОА. Без автоматски системи за да се развива тоа би било непрактично да преземе целосно искористување на овие бази на податоци, како тие вклучуваат над 20.000 индивидуални слики.

Клучните резултати од истражувањето ќе бидат:

- Роман техники за моделирање и појавување структури во радиограмот
- А алатка за автоматски лоцирање структури во радиограмот на коленото, што го прави прецизни мерења и предвидување исход
- А подобро разбирање на односот помеѓу коска форма / изглед и веројатноста за развој на ОА или нејзината прогресија.

Овој 3-година, со полно работно време студентски ќе обезбеди целосна поддршка за школарина, годишен данок без стипендија од 13?, 590 и ги опфаќаат сите истражувања трошоци.

Обука ќе бидат обезбедени во компјутерска визија, медицински сликата анализа, статистичка анализа, развој на софтвер и програмирање. Студијата ќе се спроведе во рамките на Центарот за Мускулоскелетни истражување, меѓународно призната центар на мускуло-скелетниот експертиза, се состои од повеќе од дваесет постоечките д-р истражувачи.

По завршувањето, на д-р ќе обезбеди одлична основа за напредување во компјутерска визија / медицинска визуелизација постдокторски улога во рамките на академијата или индустриски R & D.

Кандидатите треба да поседуваат (или се очекува да се добие) минимум горниот втора почести степен (или еквивалентен) во математиката, физиката, компјутерски науки или поврзани со површина. Со магистерска диплома во слична област ќе биде предност како што би претходно искуство на програмирање и / или компјутерска визија техники.

Проектот е на располагање на државјани Велика Британија / ЕУ само поради природата на финансирање и треба да започне септември 2013 година.

Ве молиме директни апликации во следниов формат професорот Тим ​​Cootes (tim.cootes @ manchester.ac.uk):

? Академски CV
? Службен академски записници
? Контакт детали за две погодни судии
? Лична изјава (750 зборови максимум) конципирањето вашите соодветност за студијата, што се надеваат дека ќе се постигне од д-р и вашето истражување искуство за датум.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 18 февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.medicine.manchester.ac.uk/musculoskeletal/
http://www.population-health.manchester.ac.uk/staff/TimCootes

Секое пребарувања во врска со проектот и / или соодветноста треба да бидат насочени кон професорот Cootes на адресата погоре. Краен рок за пријавување: 18 февруари 2013

http://www.medicine.manchester.ac.uk/musculoskeletal/
http://www.population-health.manchester.ac.uk/staff/TimCootes


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center