LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333587 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

А три години р програма по биологија, со почеток во октомври 2013Значаен опис
Ве покануваме високо мотивирани кандидати
Д-р студентите ќе имаат единствена можност да преземе д-р во рамките на една Бирминген атмосфера, со фокус на инфекција истражување и сродните области (имунологија, микробиологија, вирусологија, клеточна биологија, хемиски биологија, медицински хемија, структурните биологија, системи имунологија, молекуларна биологија, цицачи генетика, епидемиологија и Микробен дроги). Како и работи на три-годишен проект за истражување д-р студентите можат да изберете предавања и семинари, лабораторија и меки вештини курсеви, конгреси, симпозиуми и летни школи. На програмата е добро поддржан од интензивна мрежа на докторанти и супервизори. Докторанти ќе заврши програмата како високо квалификувани научници конкурентна за пазарот на труд. Три-годишна програма се изучува на англиски јазик.

За информации во врска со програмата, ве молиме посетете ја следнава веб страна:
www.hzigradschool.de

Ние очекуваме
- А мајстор степен (или еквивалентен)
- Кандидатите кои имаат активен интерес во еден или повеќе на над истражувачки полиња
- Пишан и говорен англиски вештини и претходните лабораториски искуство

Од Хелмхолц Факултетот поддржува родова рамнотежа, жените се експлицитно охрабруваат да аплицираат. Со еднакви професионални квалификации, сериозно хендикепирани лица ќе бидат приоритетни.
Дополнителни информации за Хелмхолц центар за инфекција истражување е да се најде под:
www.helmholtz-hzi.de.
На Хелмхолц Меѓународниот Факултетот е поддржан од страна на Хелмхолц Асоцијацијата на германската Истражувачки центри.


Подобност и други критериуми
Ние очекуваме
- А мајстор степен (или еквивалентен)
- Кандидатите кои имаат активен интерес во еден или повеќе на над истражувачки полиња
- Пишан и говорен англиски вештини и претходните лабораториски искуство


Краен рок за аплицирање
* 15 Јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://online-application.helmholtz-hzi.de

Контакт детали за апликации:Хелмхолц-Zentrum ѓ? R Infektionsforschung

HZI Меѓународниот Факултетот за инфекција истражување

Inhoffenstra? Е 7

38.124 Брауншвајг
Кандидатите се бара да заврши на онлајн формуларот за апликација под:

http://online-application.helmholtz-hzi.de


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center