LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304020 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција во биофизика со Х-зраци спектроскопијаЗначаен опис
Задачи: каталитички активни метал центри во биолошки протеини и синтетички модел комплекси ќе се карактеризира со користење спектроскопски методи (особено Х-зраци спектроскопија на извори на јонизирачко зрачење Synchrotron) и теоретски пристапи (густина функционална теорија)? Во рамките на Берлинскиот Excellencecluster "" Unicat "", за да се здобијат со информации за молекуларна и електронска структури и нивното влијание врз каталитички реакции.

Предуслови за изнајмување: Диплома или магистратура во (био) физика, (био) хемија, или биологија.
Пожелно: Познавање на спектроскопски методи (позитивно Х-зраци спектроскопија), со протеини биохемија или молекуларна биологија, добра compurter вештини, подготвеност да длабоко се нурне во биофизички теми, кои работат во тим, соодветна здравствена услови да учествуваат во мерењето на периоди на synchrotrons ( ноќни смени).


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 20 Јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Пријавите со кратка биографија и сертификати треба да бидат испратени до 2013/01/20 (клучни зборови: Unicat Excellencecluster) до:
Freie Universität Берлин
Fachbereich Physik
Д-р Холгер Dau и / или ПД д-р Мајкл Haumann
Arnimallee 14
14.195 Берлин (Dahlem)

ПД д-р Мајкл Haumann
michael.haumann @ Фу-berlin.de
Freie Universität Берлин, Fachbereich Physik
Arnimallee 14, 14.195 Берлин, Германија


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center