LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304207 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

13 д-р и 1 Кандидат на науките позиции во AccliPhotЗначаен опис
Апликации се бара за тринаесет р и еден постдокторски позиции во AccliPhot мрежа, која започна во октомври 2012 година. AccliPhot е Марија Кири почетна обука мрежа финансиран од Европската комисија во рамките рамковна програма 7. Истражувачите, кои треба да бидат во место помеѓу јануари и јуни 2013 година, ќе работат со меѓународно признати експерти на различни state-of-the-art проекти, кои вклучуваат генетиката, молекуларната биологија, биоинформатиката и математички моделирање. Овие проекти ќе придонесат за целокупниот AccliPhot програмата за истражување на "acclimation на фотосинтеза животната средина. На успешните апликанти ќе бидат амбициозни, совесни и напорно работат тимски играчи. Тие ќе станат интегрален членови на AccliPhot мрежа, каде што тие ќе добијат темелна обука во мултидисциплинарен истражувачки и комплементарни преносливи вештини, вклучувајќи напредување во кариерата.
Ве молиме видете: http://www.accliphot.eu


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 15 Јануари, 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.accliphot.eu/vacancies/
http://www.accliphot.eu

Кандидатите треба да се провери на http://www.accliphot.eu /vacancies/ за тоа како да се применуваат и податоци за контакт за неформално истраги. Апликантите мора да ги исполнуваат критериумите на Европската комисија. [На пример: апликанти мора да бидат во првите четири години од нивното истражување кариери, тие можат да бидат државјани на било која земја, но тие не мора да има во земјата на нивното р домаќин престојувале повеќе од 12 месеци во текот на 3 години веднаш пред нивното вработување.] најтесниот круг на кандидати ќе бидат интервјуирани од страна на институцијата-домаќин и ќе биде разгледан централно да се обезбеди соодветна родова рамнотежа низ мрежата. На успешните апликанти ќе се одржи договори за вработување со нивните институцијата-домаќин, и ќе биде предмет на регулативите на Европската комисија.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center