LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304206 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Стипендии за докторанти во Сончевиот систем физикаЗначаен опис
На IMPRS на физички процеси во Сончевиот систем и потоа на Макс Планк Институтот за Сончевиот систем истражување во Katlenburg-Линдау, Германија, нуди одлични можности за истражување на студентите да добијат д-р степен во три години постдипломски програма во соработка со универзитетите на Брауншвајг и Гетинген.

Истражување-ориентирана докторска програма се фокусира на обука во соларната и ѕвездената физика, планетарни науки, како и основните фундаменталната физика. Дополнителна обука во компјутерската физика, вселенска технологија, презентациски вештини и научни пишување целосна
програмата науката.

Висок профил вселенски мисии, незавршените проекти за инструменти копнени и анализа на податоци, како и теоретски и нумерички моделирање обезбеди широк спектар на истражувачки можности за докторски проекти.

Ние ги охрабруваме високо-квалификувани и добро мотивирани студенти од сите земји да ги применат. Предуслови вклучуваат магистер по физика или поврзана со полето (вклучувајќи магистерскиот труд) и добро познавање на англискиот јазик.

Следниот преглед на апликации почнува на 15 февруари 2013 година за почеток на д-р во есента 2013 година.

Потребни апликација документи вклучуваат кратка биографија, пополнет образец, копии од универзитетот сертификати и две писма на препораките. Пријавата може да се испрати по пошта или преку е-маил (преференцијално еден прилог во pdf формат).


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 15 февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.solar-system-school.de

За подетални информации во врска со IMPRS докторска програма и процедурата за аплицирање, ве молиме посетете ја http://www.solar-system-school.de

Адреса апликации за:

Д-р Дитер Шмит
Координатор IMPRS Сончевиот систем Училиште Макс Планк Институтот за истражување на Сончевиот систем
Макс Планк-ул. 2 37191 Katlenburg-Lindau
Германија

Тел: +49 5556 979 431
Факс: +49 5556 979 190
E-mail: info@solar-system-school.de


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center