LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292864 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција фокусира на несигурност квантификација на комбинација хидро-биогеохемиските модели екосистемЗначаен опис
Позицијата р е вграден во проектот DFG (германски, фондација за истражувања) финансиран која има за цел квантификација на неизвесности на симулирани биосферата атмосфера-хидросферата струи на C и N соединенија и екосистем Ц и N акциите на промените на регионално ниво се должи на влез, параметарски и структурен модел неизвесности.

Вода, јаглерод и азот се клучни елементи во сите екосистем промет процеси и тие се поврзани со различни еколошки проблеми, вклучувајќи ги и еутрофикација, емисиите на стакленички гасови или на јаглерод диоксидот. Во-длабочината на знаење на интеракцијата на вода, јаглерод и азот на пејзажот скала е потребно за да се подобри употребата на земјиштето и управување, а во исто време ублажување на влијанието на животната средина. Ова е уште поважно под светлината на идните климатски и користење на земјиштето промени.
Во рамките на проектот "Несигурност на предвидените хидро-биогеохемиските прашоци и трага гасови на пејзажот размер под клима и користење на земјиштето промени" кандидатот д-р, во соработка со нашите партнери на Универзитетот во Гисен, ќе се развие процес ориентиран пејзаж модел кој експлицитно се симулира динамична интеракција на вода, јаглерод и азот промет процеси. За ова сливот Моделирање рамка CMF, модуларен алатникот за да го имплементираат и тест хипотезата за хидролошки однесување, ќе биде во комбинација за биогеохемиските LandscapeDNDC модел, процес-базирани динамичен модел за симулација на емисиите на стакленички гасови од почви и нивно поврзување со промет процеси.

Поради вродена комплексноста на модели во употреба, предвидливо неизвесноста на комбинација модели е непознат. Ова предвидливо (глобалната) неизвесноста на струи на интерес
(На пример, емисиите на стакленички гасови) е составен од стохастички и структурни компоненти. Стохастички несигурност резултатите од грешки во параметар проценка, слабо позната почетна членки на модел, несовпаѓање граничните услови или неточности во модел влезни и валидација на податоци. Структурни несигурност е поврзана со недостатоци или поедноставен опис на природните процеси во модел.

Ние сакаме д-р студент конкретно да одговори истражувачки теми на преку развивање на соодветни проценка и квантификација пристапи со користење на комбинација хидро-биогеохемиските модел и имплементирање на тоа на компјутери со високи перформанси (HPC) инфраструктури низ Германија. Успешното кандидат ќе се осврнат на следните теми:
• Неизвесноста проценка на комбинација модел системи на ниво на сајтот со поставување и имплементирање на комбинација хидролошки - биогеохемиските модел
• Регионален модел примена и проценка неизвесности со идентификување на најдобри просторни податоци резолуција, модел калибрација и оцена несигурност
• Повратна информација на регионалните C, N и вода струи на користење на земјиштето, климатските промени и влијанието врз водата и хранливите материи струи на пејзажот скала
• Пробабилистичките и детерминистички ансамбл предвидувања


Ние нудиме позиција во добро воспоставена и во светот призна истражувачки тим со одлични истражувачката инфраструктура и поддршка. Ние се добро поврзани со национални и меѓународни програми за истражување.
Плата ќе биде 65% од ТВ-L E13 позиција.
Д-р позиција ќе биде за максимум период од три години. Студентот ќе имаат можност да учествуваат во различни курсеви, на пример понудени од страна на Истражувачкиот Училиште MICMoR ( http://www.micmor.kit.edu/ ).
Барања
• силна позадина во компјутери (Unix, Linux, HPC) и програмирање
• силна позадина во најмалку една од темите на Biogeochemistry, хидрологија, метеорологија, физика, математика, инженеринг или компјутерски науки
• Историјат на стохастички симулација е подобро
• способност да учат и да работат со комплексни модели и HPC средини
• чувство на одговорност, способност да ги исполнат роковите, уживањето на работењето во мулти-дисциплинарен тим за истражување
• Магистер на науки или диплома која му овозможува да се спроведе докторски студии на Универзитетот во Фрајбург, Факултет за шумите и животната средина науки

Карлсруе институт за технологија (КИТ) е фузија на поранешниот Универзитетот Карлсруе и Forschungszentrum Карлсруе. Ова го прави комплет единствена институција во Германија, со комбинирање на мисиите на универзитетот и на национално истражувачки центар во Хелмхолц-асоцијација. Со персонал од 8000 и со годишен буџет од 650 евра Мио., Кит рангирана меѓу најголемите институции за истражување и високо образование во целиот свет.

Апликации, вклучувајќи кратка биографија, сертификати, краток преглед на сопствените интереси и вештини во врска со профилот на позицијата, и информации за контакт на двајца судии професионални се доставува до

Д-р Клаус Butterbach-Bahl
Раководител на Одделението биогеохемиските процеси, 
 Карлсруе институт за технологија, институт за хидрологија и климатските истражувања (IMK-IFU), Д 82.467 Гармиш-Партенкирхен, Германија; Е-пошта: klaus.butterbach-Bahl @ kit.edu

Целосно апликации примени од страна на 30 јануари 2013 година ќе добијат целосна предвид, но позиција ќе остане отворен додека соодветен кандидат е идентификуван.

КОМПЛЕТ се стреми да постигне родова рамнотежа на сите нивоа на вработување. Затоа особено ги охрабри женски кандидати да се пријавуваат за оваа позиција. Со соодветни квалификации, апликации од лица со хендикеп ќе бидат третирани со изборот.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 30 Јануари 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center