LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305012 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција во Фармакогенетика на Универзитетот во G? TtingenЗначаен опис
Д-р позиција е на располагање веднаш во Одделот за клиничка фармакологија на Универзитетот G? Ttingen.
Проектот
Превозникот со посредство мембрана транспортот може да ја ограничи дистрибуција и метаболизмот на лекови во нашето тело. Мембрана транспортерот OCT1 е силно изразено во синусоидална мембрана на хепатоцитите и може да ја ограничи примената на лекови во црниот дроб. OCT1 е многу генетски променлива. Поради заеднички генетски варијанти 9% од германската популација немаат OCT1 активност и се менуваат фармакокинетиката на дроги како морфиум, tropisetron и трамадол. Целта на проектот д-р ќе биде да се идентификуваат нови лекови, кои фармакокинетиката и ефикасноста е изменет од недостатокот на OCT1, да се карактеризираат новоидентификувани и да се анализира на подлогата специфичноста на постоечките OCT1 варијанти.

Методите кои ќе се користат во проектот:

анализи на мембрана превоз во генетски инженеринг клеточни линии и transgenic глувчето модели
анализа на ефектите од генетски полиморфизми на фармакокинетиката на дрога и ефикасноста во глувчето модели и кај луѓето
собирање на примероци за човекови црниот дроб и анализи на генетски полиморфизми и генската експресија користење во реално време PCR
промотор анализи со користење чип, електрофореза мобилност смена и новинар на генот анализи


Подобност и други критериуми
Ние сме во потрага за високо мотивирани кандидати, со магистратура? Степен (или еквивалентен) во молекуларната биологија, биологија, или молекуларна медицина. Искуство со клеточни култури, глувчето модели, рекомбинантна ДНК технологија, или анализа на транскрипционото регулатива ќе биде предност.


Краен рок за аплицирање
Позиција е на располагање веднаш


Дополнителни информации, и важни рачно
стипендија во DFG спонзорирана Факултетот GRK 1034
можност да работат во добро опремени молекуларна и клеточна биологија лабораторија
долготрајни искуство во областа на фармакогенетика и транспорт на дрога
Понатаму, успешен докторат во областа на клиничката фармакологија ќе подготовка на кандидатот за возбудливи можности за работа и во академските институции и фармацевтската индустрија.

Апликации треба да се однесува на д-р Младен Цветков В, Универзитетот на Г ttingen, Оддел за клиничка фармакологија, e-mail: mtzvetk@gwdg.de.

Универзитетот на G? Ttingen е еднаква можност работодавачот и места посебен акцент на негувањето на можности за кариера за жените. Квалификувани жени затоа се силно охрабруваат да аплицираат. Ќе бидат фаворизирани инвалидни лица со еквивалентни способност.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center