LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263956 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција на Универзитетот catholique де Лувен БелЗначаен опис
Институтот за статистика, биостатистика и статистички науки (ISBA) на Универзитетот catholique де Лувен отвора р позиција и postdoc позиција во рамките на Интеруниверзитетската Привлекување Пол програма (IAP-белгиски Наука политика).

Институтот за статистика, биостатистика и статистички науки (ISBA, http://www.uclouvai n.be / isba) е признат истражувачки центар на висок меѓународен углед, кој нуди многу стимулирање работна средина. Околу 30 пред и постдокторски истражувачите работат под надзор на 10 полно работно време професори, во различни области на методолошките и применета статистика, вклучувајќи биостатистика и актуарската наука.

На ISBA моментално работи на проектот IAP развој на клучните статистички методи за разбирање големи сложени динамички системи во природните, биомедицински и општествените науки "и е во потрага кандидати со интерес и искуство во?:
- Студијата на здруженија и зависности во комплексни системи
- Студијата на различна динамика во комплексни системи
- Многовариантното моделирање и хиерархиски структурирани податоци
- Динамика на стохастички систем и влијанието на неопфатената карактеристики
- Променлива и модел селекција и проучување на (ултра-) висока димензионална податоци

Кандидатот (р) исто така ќе бидат вклучени во мали размери во некои наставни активности на Институтот.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 1 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.uclouvai

Види го приложениот документ.
http://www.uclouvai n.be / CPS / UCL / doc / запишам / документи / annonce_decembre 2012.pdf


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center