LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263950 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Феликс Стипендии за Мастер Магистрант / р програма 2013/2014Значаен опис
До шест Феликс Стипендиите ќе бидат достапни за индиски студенти со прва класа степени да продолжи на постдипломски студии на Факултетот за ориентални и африкански студии. Стипендијата ги покрива трошоците за школарина на меѓународно стапка и обезбедува околу 12.316? За трошоците за живеење.

Подобни програма

Било полно работно време предавал мајстори или Магистрант / д-р програма
* Скратено работно време програми не се прифатливи.

Критериуми кандидат

* Мора да бидат индиски државјани и во моментов не живеат или студираат надвор од Индија и мора претходно не ги проучувале за една година или повеќе надвор од Индија.
* Мора да биде под 30-годишна возраст на 31 јануари 2013 година.
* Покажат финансиска потреба.
* Поседуваат најмалку прва класа почести диплома од универзитет или споредливи институција. За оние кои аплицираат за Магистрант / д-р, тие, исто така, мора да поседува добра магистерска диплома од универзитет или споредливи институција.
* Кандидатите кои веќе имаат диплома од универзитет надвор од својата земја не се квалификувани да аплицираат.
* Отворен за кандидатите плаќаат такси на Странство стапка само
* Дипломирани студенти се очекува да се вратат да работат во нивната матична земја.
* Кандидатите треба да имаат поднесено барање за прием од страна на крајниот рок на апликацијата стипендија.

Проценка кандидат

* Кандидатите ќе се проценува врз академските заслуги. Феликс доверители, исто така, ќе ги земе предвид финансиска потреба.
* Само оние кои биле прифатени за прием ќе се смета за Кратко оглас од СОАС изборната комисија. Shortlisting на СОАС ќе се одржи на почетокот на март.

Стипендија Краен рок

Апликациите мора да бидат примени не подоцна од 17:00 GMT на 31 јануари 2013 година.

Доцна или непотполни пријави нема да се разгледуваат.

Кандидатите кои аплицираат за стипендии, исто така, мора да поднесе барање за прием добро однапред. Ве молиме имајте предвид дека заврши апликации за прием може да потрае до 4 недели за да се смета од страна на Одделот, иако ова времетраење може да се разликуваат во зависност од времето на годината. Треба да бидат подготвени да чекаат до 6 недели во зафатен периоди.

Известување за резултатите Shortlisting Во април, Канцеларијата на Стипендиите ќе ги извести оние кои биле во потесен избор од страна на СОАС панел. Потесен апликации ќе се стави напред кон Феликс Избор комитет за конечна предвид. Потесен кандидати ќе бидат поканети за интервју во Индија во периодот меѓу април и јуни 2013 година.

Процедурите за апликација

А Феликс стипендии формулар е достапен за симнување од преземањето кутија во горниот десен агол или може да се добијат од

Стипендии директор регистар
СОАС Thornhaugh Стрит
Расел Сквер
Лондон WC1H 0XG
Обединетото Кралство
E-mail: scholarships@soas.ac.uk
Телефон: +44 (0) 20 7074 5094/5091


Подобност и други критериуми
Подобни Програма:

Било полно работно време предавал мајстори или Магистрант / д-р програма
* Скратено работно време програми не се прифатливи.


Краен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.reading.ac.uk/business/
http://www.ox.ac.uk/
http://www.soas.ac.uk/registry/scholarships/felix-scholarships.html

Феликс Стипендии: Феликс стипендии Trust нуди до 6 стипендии за секоја Индискиот дипломирани студенти на Универзитетот во Оксфорд, Универзитетот во Рединг и школа за ориентални и африкански студии (SOAS) секоја година.

За повеќе детали посетете: http://www.soas.ac.uk/registry/scholarships/felix-scholarships.html
(Или) http://www.ox.ac.uk/ (Или) http://www.reading.ac.uk/business/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center