LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300873 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражување Студентските на Школата за политика и меѓународни односиЗначаен опис
Школата за политика и меѓународни односи (SPIR) на QMUL нуди голем број на дарежлив Студентските за студентите започнувањето на докторски студии во септември 2013 година. Рокот за разгледување за места финансиран е 31 јануари 2013 година. Кандидатите чии апликации се примени по овој датум може да се смета за прием, но не и за финансирање.
Пријавите се добродојдени во сите области и дисциплини за кои ние обезбеди стручен надзор. Комплетна листа на истражувачки интереси во SPIR е достапна преку следниве линкови тука.
Оваа година апликации во следните области се охрабруваат:
Граѓанското општество / социјални движења
Европската јавна политика и управување
Политичката транзиција во Африка, Азија, Европа и Латинска Америка
Критички пристап кон теоријата на меѓународните односи и практиката на надворешната политика
Политичка теорија и историјата на идеите
Пред примена, да се охрабруваат да се направи неформални контакти со потенцијалните претпоставен да се утврди дали ние може да ви обезбеди со стручен надзор. Бидете сигурни дека ќе вклучуваат нацрт предлог за истражување со било истрага на потенцијалните претпоставен? академски членови на персоналот не се во можност да одговори на општи, недефинирана прашања во врска со истражување степени. Ако сакате да општи информации за истражување програми за образование, молам контактирајте го истражувачки менаџер (види подолу за е-мејл).
QMUL Главен? Кликнете ОК Студентските
Школата ќе имаат право да аплицираат за до четири на овие награди.
Кралицата Мери Главен? Кликнете ОК Студентските се отворени за Велика Британија, ЕУ и меѓународни студенти. Тие ги покриваат школарината и одржување додаток од околу? 15.590 годишно за период до три години. Кандидатите нормално ќе се очекува да имаат добар прв степен и магистерски степен во политика, меѓународни односи, или поврзани со темата.
Економски и социјален совет за истражување: Центар за обука за докторски (Лондон општествени науки) Студентските
Школата за политика и МР е дел од престижниот ESRC-финансиран докторски центар за обука (DTC), Лондон Општествена наука, со QMUL и Голдсмит, на Универзитетот во Лондон. На DTC ќе обезбеди финансирање за период до две р Студентските во SPIR за влез во 2013 година.
Студентските покрие до четири години од школарина и да се обезбеди стандардна одржување грант од 15.590? Годишно. Доктори на науки со особен акцент на квантитативни истражувања можат да добијат дополнителни напредни квантитативни методи (AQM) стипендија од 3000?. Успешните апликанти ќе бидат понудени различни флексибилни модели на комбинација докторски студии и обука за истражување: или 1 + 3 модел (т.е. 1 година правите MRes во напредна обука за истражување, плус 3 години д-р) или модел, каде што истражувањето обука е заврши во текот на 4 години од студентски. Студентите кои веќе имаат магистерски степен со доволен обука, исто така, можат да аплицираат за стандард 3 години д-р финансираат.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.londonsocialscience.org.uk/index.html

Ве молиме забележете дека треба да се заврши дополнителни ESRC формулар за да се смета за финансирање преку DTC. Дополнителни детали и насоки за тоа како да се применуваат, се под и достапни тука: http://www.londonsocialscience.org.uk/index.html .


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center