LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1277298 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски во Манука дрво ФизиологијаЗначаен опис
Д-р можност постои за да се испита генетски x животната средина интеракции кои го регулираат производството на клучните состојки во Манука нектар кои се од вредност на медот индустрии.
Истражувањето ќе се испита Манука дрвја на различни генетски потекло во однос на нивната агрономски перформанси во различни почвата и животната средина режими. Овие средини се создадени со испитување на сорти и генотипови основана во разни сајтови во рамките на Северниот Остров на Нов Зеланд. Ќе се добијат податоци за клучот во врска со цветни време, оптоварување и нектар принос и квалитет. Во зависност од конкретните интереси на кандидатот, истражувањето може да се развива понатаму во однос на испитување на различните аспекти на интеракцијата инкорпорирање на генетиката, целата растителна физиологија или дрво сточарството и агрономија.

Кандидатите треба да имаат Достигнувања степен (или 1 класа или 2 класа (1-ви поделба) во фабрика науката поврзани со дисциплина и имаат широка интереси во една или повеќе од областите на плантажа дрво сточарството и агрономија, генетика и / или ecophysiology.
Клучна компонента на истражувањето е работа на терен при што ноќевања во различни областа локации е потребно. Така некои искуство на работа на терен и на способноста да работи независно е предност.


Подобност и други критериуми
(Студентите светот)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/search/EmailEnquiry.aspx?FAPJID=42882&LID=1951

На студентски состои од стипендија од НЗ $ 25.000 годишно за 3 години, плус Универзитетот такси. http://www.findaphd.com/search/EmailEnquiry.aspx?FAPJID=42882&LID=1951


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center