LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305211 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истрагата на Антарктикот клима на изминатите 200 години користење на годишен раст на тарифирање во школката на школки мекотелите Yoldia eightsiЗначаен опис
ИСТОРИЈАТ / КОНТЕКСТ
Недостатокот на долго инструментална серија од Јужниот Океан е ограничување на нашето разбирање на клучните повратните информации во рамките на Антарктикот систем, вклучувајќи го и времето на почетокот и последователните еволуцијата на последните брзо затоплување на Запад Антарктичкиот Полуостров (Вон et al 2003). Пилот студија врз основа на sclerochronology (Батлер и сор 2009) од заедничките Антарктикот мекотелите Yoldia eightsi (Пек et al 2000) покажа дека тоа може да претставува остварлива годишно-решено школка-базирани прокси архива за Антарктикот крајбрежните води. Врски се најде помеѓу моделите раст во Ј eightsi хронологијата и морската површина температури, фитопланктонот Блум активност и времетраењето брзо мраз. Со пристап до соодветна школка материјал и истражување време тоа ќе биде можно да се конструира годишно-решено хронологии опфаќа најмалку двесте години и можеби дури и подолго. Таа потоа ќе биде можно да се користи индекси раст прираст и придружните геохимични податоци за да обезбеди замена за промените на животната средина, кои се случија и пред почетокот на инструментални набљудувања. Покрај тоа, земен за анализа на апсолутно датиран школка материјал може да се користи за калибрирање на морски земен резервоар во Јужниот Океан, со последователни придобивки за датира точноста на други морски прокси во областа и подобрено разбирање на регионалните циркулација океанот.

Ендогенетски раст сигнал пронајдени во текот на Yoldia eightsi пилот студија сугерира дека дополнителни биолошки информации (на пример, стартувала настани, ендогени метаболички циклуси) може да се екстрахира од моделите на раст во мекотелите? Школка. Понатамошното истражување на овој ефект, во споредба Ј eightsi од различни сајтови и други видови школки од различни ширини може да обезбеди нови сознанија во долговечност и онтогенетскиот циклуси раст во морските мекотелци, на тој начин помагајќи да се изолира возачи животната средина од ендогени ефекти со поголема прецизност.

Материјали / методи / ОБУКА ELEMENT
Школка опрема за обработка и слики софтвер за визуелизација и мерење на постепено се достапни на СОС Бангор. Лушпи од Ј eightsi и други Антарктикот bivalves ќе биде снабден со БАС. Други (не-Антарктикот) школки се куратор на Бангор. Геохимични анализи ќе се спроведува во Кардиф, предмет на специфични финансирање се применува за. Студентот ќе добие обука во crossdating и crossmatching на раст постепено, хронологија изградба и статистички калибрација на хронологијата со инструментална мерења. Студентот ќе имаат корист од соработката со вработените во рамките на sclerochronology група и со аналитички geochemists на британските Антарктикот Истражување и Кардиф универзитет. Сите докторанти на Бангор преземе низа одобрени преносливи вештини модули текот на првата година и за студентите? презентациски вештини се развиваат преку семинар програми работат од страна на Факултетот за Океан науки и колеџ за природни науки.


Подобност и други критериуми
(Велика Британија Студентите Само)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирањето е достапно само за Велика Британија граѓани или оние кои биле жител во Велика Британија за период од 3 или повеќе години. Некои проекти, кои се финансирани од страна на добротворни организации или од страна на самите универзитети може да има повеќе строги ограничувања.


Краен рок за аплицирање
* 1 февруари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center