LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263935 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Математички моделирање на океанот плимата и осеката (астрофизика и геофизичка Флуид Динамика)Значаен опис
Плимата и осеката се океанските одговор на познати гравитационото принудувајќи на Сонцето и Месечината. Овие многу енергичен осцилации влијае врз разни делови на Земјата систем, како што се историјата на лунарната орбита, транспорт на топлина од големите океански промет, како и стапката на напредок на ледените плочи се вливаат во поларните океани.

Иако физиката на приливите текови се смета да биде добро разбрана, математички и нумерички моделирање на океанот плимата и осеката останува предизвик. Ова се должи на комплексната природа на крајбрежјето и океанското дно, и прилично чувствителни зависност од приливите амплитуди на локалните резонанци и распространети процеси. Ова д-р проект ќе се фокусира на една или повеќе аспекти на океанот плимата и осеката, секој бара соодветно решение за делумна линеарни или нелинеарни диференцијални равенки. Можни теми се (i) со користење на приливите равенки Лапласова да се изведе едноставни математички модели на промени во приливите режими од последното ледено доба, на периодот во кој морски нивоа се зголемија за повеќе од 100 милиони, (ii) развој роман нумерички методи за пресметковни модели на плимата и осеката на регионални или глобални размери, (iii) развој модели за тоа колку долго океански бранови се модифицирани од страна на гравитационото само-атракција и депресија на основните еластичен Земјата; (iv) математичката анализа и нумеричкото моделирање на `внатрешна приливите бранови, кои се речиси невидлив од површината на океанот. Резултатите ќе имаат широко распространета импликации во текот на земјата и океанот науки.

Истражувачка група на во Лидс е една од водечките групи во областа на астрофизика и геофизичка течност динамика, со меѓународните репутација во Динамо теорија, астрофизички магнето-хидродинамика и струење на воздух. Силата на група е призната од страна на доделување на неколку награди и специјални стипендии. Групата, исто така поседува една од најголемите грантови некогаш доделена на Универзитетот во Лидс. На девет постојани членови на персоналот работат со осумнаесет postdocs и постдипломски студенти.

Групата е активно ангажирана во широк спектар на истражувања во астрофизички и геофизички течност динамика. Магнетни полиња се силна темата, а и група е заинтересирана за тоа планети (како Земјата), ѕвезди (како нашето Сонце), неутронски ѕвезди, црните дупки и галаксиите генерира нивните магнетни полиња преку Динамо акција. Без магнетни полиња, групата има интереси во бранови и хидродинамиката нестабилности во ротирачки стратификуван течности, со апликации за атмосферата на Земјата и океаните (и навистина со молба кон други планети).

Клучни зборови: флуидна динамика, океанот, атмосферата, нумерички моделирање, математичко моделирање, бранови, применета математика


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center