LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1314248 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Екологијата и епидемиологијата на Trichomonas gallinae во брзо опаѓање желка Гулаб Streptopelia turtur и други sympatric columbiformesЗначаен опис
На желка Гулаб Streptopelia turtur е Велика Британија? Најбрз опаѓање видови птици, каде што Велика Британија пад од 93% на населението (1970-2011) се изедначил со пад од 73% во Европа (1980-2011). Желка Гулаби се еколошки единствена во Велика Британија, се Велика Британија? Е само миграциски гулаб. Голем број на фактори, најверојатно, ќе биде поврзан со пад вклучувајќи ги и промените во користењето на земјиштето и земјоделски практики, заедно со потенцијалните влијанија болест.

Trichomonas gallinae е протозоата паразитот што инфицира на горниот респираторен тракт на птиците, предизвикувајќи морбидитет и морталитет, иако тоа не е секогаш фатална. Паразит е поврзан со неодамнешниот пад на Greenfinch и Chaffinch население во Велика Британија, но е првенствено паразит на columbiformes (на пр Bunbury et al. 2008). Последни работа покажа Т gallinae да бидат присутни на висока преваленца во желка Гулаби на Велика Британија размножување (~ 100%), а откриен во сите видови на Велика Британија columbiformes (Ленон et al во првично училиште).

Датум пет видови на паразитот се откриени во Велика Британија columbiformes, и заеднички видови на паразитот помеѓу columbiform видови укажува интер и intraspecies пренос на одгледување и презимување основа (Ленон et al во првично; Stockdale et al, во првично училиште).

Проектот д-р ќе се прошири на тековната работа, во врска со RSPB поле тим во Источна Англија, а партнери во Африка. Основни активности ќе вклучуваат земање мостри и мониторинг на птиците во областа; лабораторија култура и генетска анализа на паразити; еколошки и епидемиолошки моделирање на домаќинот и паразитот

Цели ќе вклучуваат:

1) да се процени асоцијации меѓу живеалиште квалитетот и достапноста на храна со преваленцата и сериозноста на Trichomonas кај возрасни и вгнездена желка гулаби.

2) утврди дали стапките на Trichomonas се поврзани со демографските трендови на сајтови во Велика Британија и Европа.

3) се измери влијанието на Trichomonas на вгнездена раст, состојба, однесувањето и пост-младата опстанок, и секој корисни влијанија од третманот.

4) Користете генетски маркери, да identitify Trichomonas притисоците, потеклото и пренос на моделите, во желка гулаби и други гулаб и гулаб видови (и редот Кокошки), на одгледување на желка Dove и презимување основа да заклучиме потекло.

5) Водич иднина конзервација стратегија преку воспоставување на насоки за управување за да се намали преносот болест, врз основа на истражување излези.

Кандидатите треба да поседуваат прв или горниот втора класа Достигнувања степен и / или магистерска диплома или еквивалентно квалификација. Искуство на птичјиот ракување и ѕвонење би било пожелно, иако ќе биде под целосна обука. А со полно возачка дозвола и пристап до автомобил е од суштинско значење.

Најпосакувана датум за почеток е април 2013 година, меѓутоа, 2013 септември / октомври датум за почеток може да се смета ако барателот е во можност да учествуваат во летна теренска работа (на пример преку летната р истражувачки проект да се добие претходно искуство на теренска работа во овој систем).


Подобност и други критериуми
Проектот ќе бидат надгледувани од страна на д-р Симон Гудман и д-р Кит Хамер од Универзитетот во Лидс, заедно со д-р Џени Dunn на RSPB.

Неформални прашања д-р Џени Дан (Jenny.Dunn @ rspb.org.uk).


Краен рок за аплицирање
* 21 Јануари 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.fbs.leeds.ac.uk/gradschool/research/index.php?tab=1

Проектот ќе биде ко-финансирана од страна на Кралското друштво за заштита на птици (RSPB) и надворешни грантови. Велика Британија и ЕУ студенти можат да аплицираат, студентите не се во ЕУ може да се смета ако тие имаат средства да ги покрие дополнителен Универзитетот такси. http://www.fbs.leeds.ac.uk/gradschool/research/index.php?tab=1


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center