LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333707 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Оценување на пријавата на multibeam echosounder технологии на Велика Британија морски живеалиште системи за класификација Супервизорите: Д-р Геј Mitchelson-Јаков, д-р Ронан Рош, д-р Џим BennellЗначаен опис
ИСТОРИЈАТ
Multibeam echosounder (MBES) системи се широко признат како ефективна алатка за морското дно мапирање, но квантитативни карактеризација на MBES податоци и нејзината примена во еколошки соодветни системи за класификација е помалку развиени. Додека достапноста на податоците и просторна резолуција на MBES системи се напредува, компјутерската моќ да се анализира големи многовариантното физички и еколошки анкета бази на податоци е исто така на располагање.
Акустична backscatter податоци заробени од страна на MBES има примена во мапирање на surficial седименти, како и методи биле развиена за да објективно се класифицираат backscatter информации во акустично слични региони (Браун и сор., 2011). Земјата-truthing на резултатите покажа променлива способност на таквите системи точно да ги идентификуваат карактеристиките талог и укажува на тоа дека може да се направи подобрувања во класификацијата техники.
Физички градиенти во големина на честички се во корелација со составот биолошки заедница, и новите тело на истражување испитува способноста на акустична backscatter податоци за идентификување на морските биолошки збирови. Значителна варијабилност се покажа во силата на корелации забележани помеѓу звучниот сигнал-базирани класификација и земјата вистината видео податоци. Сепак, високото ниво на корелација се почитуваат за специфични бентосни живеалишта како што Sabellaria гребен, seagrass ливади и школки кревети (на пр ван Rein et al., 2011). И понатаму остануваат прашаoата на степенот на детали со кои акустична backscatter податоци може да се примени на еколошката мапирање и до кој степен неговото вклучување во мулти-метод на класификација техники е корисна.
Во моментов, многу елементи на доделување биотопи во област врз основа на еколошки резултатите од истражувањето се во голема мера врз основа на експертска одлука. Ова има недостаток да се биде субјективен методологија, како што конечниот биотоп избор може да биде тешко да се брани. Постои можност за развивање на статистички алатки за поддршка на процесот на донесување на одлуки и да се вклучат дополнителни типови на податоци како што се акустична backscatter за постигнување поцврсти цел резултати во процесот на biotoping.
Има за цел:
1. Да се ​​испита способноста на MBES податоци да придонесе за биотоп мапирање, со споредување на класификација врз основа на акустична backscatter податоци со земјата-truthing методи.
2. Да се ​​развие роман техники за поддршка на процесот на донесување одлуки во морската biotoping процес
Цели:
1. За извршување на брод-базирани истражувања на морските живеалишта инкорпорирање на стекнување MBES податоци, видео (санка или паѓачката) и талог техники грабне земање мостри.
2. Да ги испита методите за рафинирање системи на морските живеалишта класификација врз основа на акустична backscatter податоци.
3. Да ригорозно се споредуваат резултатите добиени со видео и sedimentological податоци.
4. Да се ​​анализира постојната база на податоци на акустична backscatter податоци, со цел да ги тестираат примената на класификација методи на различни седиментни средини.
5. Да развијат техники за подобрување на морски biotoping класификација процес, со тестирање на потенцијалниот придонес на биолошките изобилство мерења, и акустична backscatter податоци

Овој проект ќе се фокусира на собирање на нови податоци од соодветна сајт за компаративна анализа со постоечка база на податоци. Тоа ќе вклучува обука во:
1. брод-базирани собирање на седимент грабне примероци, видео истражувања, и мулти-зрак за стекнување на податоци.
2. Обработка MBES податоци методи со користење ПДС 2000 софтвер.
3. лабораторија-базирани sedimentological анализа, видео анкета анализа и ГИС мапирање техники.


Подобност и други критериуми
Конкурентни студентски рамките на Школата за Океан науки со потенцијал за финансирање за Велика Британија апликации (такси + стипендија) или апликации на ЕУ (такси само).


Краен рок за аплицирање
* 1 февруари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Браун, Крег Ј; Тод, Брајан Ј; Kostylev, Владимир Е (2011). Image-базирани класификација на multibeam хидролокатор backscatter податоци за ojbective surficial талог мапирање на Жорж банка, Канада. Континентален гребен ИСТРАЖУВАЊЕ Обем: 31 Издание: 2 специјално издание: СИ Додаток: S Страници: S110-S119 Дои: 10.1016/j.csr.2010.02.

ван Rein, Х; Браун, Џеј; Квин, Р (2011) Проценка на акустична морското дно класификација техники за морски биотоп надзор над широка скали (> 1 км2) и мезо-sclaes (10 м2 -1 км2). ESTUARINE крајбрежните и РОК Наука Обем: 93 Издание: 4 Страници: 336-349 Дои: 10.1016/j.ecss.2011.04.011


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center