LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265372 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Производ животи и употреба на ресурсиЗначаен опис
Пријавите се поканети од поединци кои бараат да ги извршуваат докторски студии кои имаат интерес во тоа колку долго трае производи и импликациите за животната средина и социјалната одржливост. На успешен студент / s ќе биде со седиште во нова? 1,2 истражувачки центар поддржан од страна на Research совети Велика Британија, која е да се биде лансирана во април 2013 година.

Во брзо проширување на програмата за истражување Нотингем Трент универзитет е доведување заедно дизајнери, инженери, продавачи, економисти, социолози и заштита на животната средина на научниците да се зголеми знаењето и разбирање со цел да се одговори на предизвикот на прекумерно кратки производ животи. Програмата опфаќа широк спектар на сектори, вклучувајќи и возила, електричен / електронски опрема, мебел, облека, дома подобрување и индустриски стоки и опрема.

Контекст е еден неодамнешен влада преглед на политиката за отпад кој предложи една економија во која ресурси се користат одржливост? Преку дизајн за подолг живот, надградба, повторна употреба или поправка? и ги повика компаниите да дизајн? и производство на стоки кои се поефикасни, трајни, repairable и рециклира.? Овие се особено предизвикувачки цели во сегашно време: повеќето одговори на економската рецесија се базира на претпоставката дека зголемената потрошувачка е пожелно и сепак ова може да биде помалку веројатно ако производите трае подолго. Покрај тоа, со цел да се разбере зошто многу производи се краткотрајна неопходно е не само да се разгледа дизајн и производство на одлуки, но, исто така, лежи во основата влијанија како што се потрошувачите очекувања, на пазарот контекст и бизнис модели.

Ние сме особено сакаат да се слушне од потенцијалните истражување на студентите кои имаат интерес во една или повеќе од следните теми:
? Импликации на зголемување на производот животен век за економијата
? Потрошувачките ставови, однесување, навики и рутини поврзани со производот долговечност
? Потрошувачите приоритети и побарувачката за врвен квалитет на производите
? Попуст трговијата на мало и пореална? Достапност? на стоки
? Како и зошто производи игнорирање на вредноста со текот на времето
? Односот помеѓу производ издржливост и рециклирање
? Вештини, дизајн и можностите за поправка
? Дизајн за upgradability
? Дизајн за повторна употреба преку соработка потрошувачка
? Купување и замена одлуки: споредби меѓу домаќинствата, владините и бизниси
? Бизнис модели, социјалните иновации и системи производ-услуги за промовирање на поправка и повторна употреба.

Влез барање
Успешното кандидат треба да има добар прв степен во соодветната дисциплина


Подобност и други критериуми
Апликации може да биде прифатена од Велика Британија / ЕУ, а исто така Меѓународните студенти. Минимум владеење на англискиот јазик барања за кандидати кои не се преземени повисок степен на Велика Британија ВО институција е ИЕЛТС 6.5 или TOEFL 560/iBT 94-95


Краен рок за аплицирање
09:00, Петок 15 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Стипендиите ќе плаќаат такси Велика Британија / ЕУ и да се обезбеди одржување стипендија поврзани со RCUK стапка (во моментов? 13.590 годишно) за период до три години. Апликации од студентите кои не се членки на ЕУ се добредојдени, но успешна кандидат ќе биде одговорен за плаќање на разликата меѓу не-ЕУ и такси Велика Британија / ЕУ. (Надоместоци за 2012/13 се 3828? За студентите Велика Британија / ЕУ и 11.300? За студентите кои не се членки на ЕУ.)


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center