LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292954 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 МБА стипендии и Стипендии за меѓународни студенти во Портсмут бизнис школа, Велика БританијаЗначаен опис
Кандидати самофинансирање на нашите Магистер за бизнис администрација програма се поканети да аплицираат за еден од голем број на стипендии во моментов понудени од страна на Портсмут Бизнис школа. Таму ќе биде еден Дин? Кликнете ОК награда за стипендии на 100% попуст на школарината за апликација од одличен ученик. Покрај тоа постојат и голем број на стипендии на 50% и 30% намалување надвор од цената на курсот. Ве молиме обрнете внимание на стипендии не може да се земе во врска со било која друга попуст или Стипендии понудени од страна на Универзитетот, со исклучок на 2% предвремено плаќање попуст кој се применува на нето вредноста на надоместокот. На предвремено плаќање попуст е достапен за самофинансирање на студентите кои ги плаќаат своите школарината во целост во однапред на почетокот на учебната година.
Таму ќе биде еден Дин? Кликнете ОК награда за стипендии на 100% попуст на школарината за апликација од одличен ученик. Покрај тоа постојат и голем број на стипендии на 50% и 30% намалување надвор од цената на курсот. Ве молиме обрнете внимание на стипендии не може да се земе во врска со било која друга попуст или Стипендии понудени од страна на Универзитетот, со исклучок на 2% предвремено плаќање попуст кој се применува на нето вредноста на надоместокот. На предвремено плаќање попуст е достапен за самофинансирање на студентите кои ги плаќаат своите школарината во целост во однапред на почетокот на учебната година.
http://www.port.ac.uk/departments/faculties/portsmouthbusinessschool/postgraduatescholarships/


Подобност и други критериуми
Мајстор за бизнис администрација (MBA) стипендии за 2013 влез се отворени за дома, ЕУ и меѓународни студенти. Може да се применува за да се смета ако:
-Дали целосно самофинансирање
-Се пријавиле да, и е понудено место во, на МБА програмата

Стипендија отворено за меѓународни студенти: Учениците од дома, ЕУ и меѓународни студенти можат да аплицираат за оваа стипендија.


Краен рок за аплицирање
Роковите за апликации стипендијата се:
-Прв круг: Декември 21, 2012 година
-Втор круг: 1 март 2013
-Финалната рунда: 31 Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.port.ac.uk/departments/faculties/portsmouthbusinessschool/postgraduatescholarships/

Таму ќе биде еден Дин? Кликнете ОК награда за стипендии на 100% попуст на школарината за апликација од одличен ученик. Покрај тоа постојат и голем број на стипендии на 50% и 30% намалување надвор од цената на курсот. Ве молиме обрнете внимание на стипендии не може да се земе во врска со било која друга попуст или Стипендии понудени од страна на Универзитетот, со исклучок на 2% предвремено плаќање попуст кој се применува на нето вредноста на надоместокот. На предвремено плаќање попуст е достапен за самофинансирање на студентите кои ги плаќаат своите школарината во целост во однапред на почетокот на учебната година.

http://www.port.ac.uk/departments/faculties/portsmouthbusinessschool/postgraduatescholarships/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center