LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292935 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Магистерски труд во основните биомедицински истражувања на германскиот Дијабетес центарЗначаен опис
Германската Дијабетес-центар (DDZ) е Лајбниц Институт за дијабетес истражување на Хајнрих Хајне универзитетот (HHU) на D? Sseldorf. На DDZ како интердисциплинарна истражувачки институт линкови молекуларна и клеточна биолошки основните истражувања со клинички и епидемиолошки истражувања пристапи. На DDZ има за цел да се развие нови пристапи кон превенција, рано откривање и дијагностицирање на дијабетес мелитус и да се подобри терапија на дијабетес мелитус и третманот на нејзините компликации.

Пол-Лангерхансовите-групата за? Интегративен физиологија? (Проф. Eckel) во германскиот Дијабетес центар нуди

Магистерски труд
Ние сме во потрага за високо мотивирани мајстор ученик, со силен интерес во основните биомедицински истражувања во областа на дебелината и дијабетес тип 2. Нашето истражување група студии молекуларните механизми на инсулинска резистенција во интер-орган Преслушување сценарио со различни типови на клетки. Мајстор студент ќе се приклучат на проектот за проучување на влијанието на почетокот нутритивните фактори во развојот на дебелината и дијабетес тип 2. На магистерскиот труд ќе ви помогнат да се карактеризираат ефектите од хранливи состојки присутни во детето формула млеко за човечка маснотија функција на клетката и воспаление, како и да се идентификуваат основните молекуларни механизми.

Ние нудиме стимулирање на истражувањето на животната средина и state-of-the-art истражувачки капацитети вградени во меѓународна мрежа на групи кои работат на патофизиолошки механизми на дебелината предизвикана метаболички болести. Подетални информации за тековните истражувачки проекти во нашата група може да се добијат: http://www.ddz.uni-duesseldorf.de


Подобност и други критериуми
Диплома или диплома во животот науки (биологија, биохемија, исхраната наука или други сродни области на студии)
Основно познавање на молекуларна и клеточна биологија техники
Силна посветеност за базичните истражувања во биомедицина
Добра комуникација и cooperational вештини
Добро познавање на англискиот јазик


Краен рок за аплицирање
* 23 Ное, 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ddz.uni-duesseldorf.de

Позицијата е да се додели веднаш.

Ако сте заинтересирани, Ве молиме испратете ја вашата апликација преку e-mail со релевантни документи (кратка биографија, А-ниво и универзитетски сертификати, претходните истражувања искуство, листа на публикации ако е применливо и мотивационо писмо) и референци ако е применливо да personalwirtschaft @ ddz. UNI-duesseldorf.de.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center