LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265182 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Течни-кристален јонски течности бидејќи наредил реакцијата на медиумите за хемиски и морфолошки контролаЗначаен опис
Јонски течности (ILS) најчесто се дефинира како соли кои се топат температури под 100 º С и тие се привлекување на голем дел од вниманието во последниве години, особено за нивната употреба како реакција на медиумите, каде што тие имаат потенцијал да придонесат кон развојот на позелени хемиски процеси. Течни-кристален јонски течности (LC-ILS) се возбудлива класа на материјал кој ги комбинира anisotropy на течни кристали со добар растворувач својства на интегрираниот библиотечен систем. Сепак, за разлика од ILS, нивната употреба како реакција на медиумите е многу неразвиен, со неколку извештаи на оваа апликација во литературата.

Во текот на овој проект ние планираме да се комбинираат одличен растворувач својства на ILS со цел својствени течни кристали да се испита LC-ILS како наредил реакцијата на медиумите за хемиски реакции и синтеза на nanomaterials. Ние предлагаме дека нарачаните средина во LC-ILS може да се користи за контрола на брзината и / или стререохемиски исходот од реакции кои се случуваат во LC-IL кога се користи како растворувач. Имаме прелиминарните резултати кои даде силна индикација дека растворувач нарачување во LC-IL фази навистина може да влијае на стререохемиски исходот и / или кинетиката на органски реакции кои се одвиваат во рамките на mesophase. Овој проект ќе се изгради на овие првични резултати да се испита на севкупност на овој ефект, од љубопитство голем број на различни супстрати и реакции и со примена на овој концепт во системи со вистински синтетички интерес, каде што е потребно стерео / кинетичка контрола. Во прилог на проширување на опфатот на оваа првична работа, ние ќе ги користат на различни теоретски методи (во Њујорк и преку соработка надвор Јорк) да се разбере потеклото на набљудуваните ефекти. Ние, исто така, ќе се прошири оваа методологија да се испита потенцијалот за наредил LC-IL фази за да се користи за контрола на морфологијата на nanomaterials кои се одгледуваат во рамките на LC-ILS да се обезбедат нови алатки за селективен материјали синтеза.

Студентот работи на овој проект ќе добијат обука во синтетички и теоретска хемија и карактеризација на различни материјали фази. Експериментални обука ќе вклучуваат техники во синтетички органски, organofluorine и јонски течност хемија, променлива температура, multinuclear NMR спектроскопија (вклучувајќи кинетичка мерења), МР / ReactIR, MS, оптички и електронски микроскоп. Студентот исто така ќе се здобијат со искуство од различни теоретски методологии на голем број на времето и должината скали (од еден молекул, гасна фаза студии за да се големи, долги работно време-скала MD симулации на кондензирана фази). Студентот исто така ќе се предава за да се оцени резултатите од теоретски студии критички оглед на ограничувањата на методот се користи.

Катедрата за хемија поседува Атена SWAN злато награда и е посветена на поддршка еднаквост и разноликост за сите вработени и студенти.


Подобност и други критериуми
Велика Британија Студентите Само


Краен рок за аплицирање
* 8 февруари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=41452&type=23&did=1598&url=http%3a%2f%2fwww.york.ac.uk%2fchemistry%2fpostgraduate%2fapply%2f

Финансирање Забелешки: Овој проект е дел од Универзитетот во Њујорк Одделот за Хемија конкурс за докторски грант за обука финансирање од инженеринг и просторно науки истражувачки совет (EPSRC). За Велика Британија студенти ќе плаќаат школарина и трошоци за живот во форма на стипендија. Студентите од другите земји на ЕУ може да имаат право да аплицираат за овој проект на такси само основа. Студенти од било која земја, кои се способни во целост да ги финансираат своите сопствени такси и трошоци за живот, исто така, можат да аплицираат за овој проект. Применуваат тука http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=41452&type=23&did=1598&url=http%3a%2f%2fwww.york.ac.uk%2fchemistry%2fpostgraduate%2fapply%2f


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center